Ugunspuķes jeb Ivan chaj tēja. Pagatavošana un apraksts par augu

Dzēsts lietotājs

iespēja iegādāties ar atlaidēm! 

Dzēsts lietotājs

Paldies par recepti :) Dzīvoju ugunspuķu ielenkumā, bet līdz šim nezināju, ka tās ir leģendārais ivan čaj :) 

Dzēsts lietotājs

noderīga recepte. Kādreiz šī tēja, saukta arī čaj kipreiskij, plaši lietota arī kā grūti atšķirams īstās tējas viltojums.
Taču, pēc manām ziņām, šai tējai ir viegli nomierinoša iedarbība. Pats neesmu tik nopietni iemēģinājis, lai par to varētu spriest.

Dzēsts lietotājs

Vai ugunspuķi nevar vienkārši izžāvēt kā citas tējaszāles bez samalšanas?

Dzēsts lietotājs

Bez malšanas nevar.  Tad tēja garšos pēc siena nevis pēc augliem. Vispār tēja ļoti garšīga!

Dzēsts lietotājs

Malt gan nav ieteicams, jo augs saskaroties ar metālu zaudē savas ārstnieciskās īpašības. Jāmīca to ar rokām, līdz sāk mainīt krāsu...youtybē var to redzēt.

Dzēsts lietotājs

pēc dienas jau lapas sažuva ragā,te gudrā raksta,ka jāapkaltē divas dienas.

Fakts

Cilvēki ir spečoki muļķību drukāšanā.Lai saprastum kas ir kas ir jāizslasa viss pieejamais krievu valodā.Viens raksta ka jātur saulē otrs ka nekādā gadījumā.Viens jarksta ka apvitināt vajag 2 stundas (es tam piekritu) cits kā šeit 2 dienas.(pēc 2 dienu apvitināšanas 100%tālāk var neturpināt).Viens raksta ka fermentāciju jāveic lidz no20- 30'c temperatūrā,cits 40 vēl cits 60.Viens raksta ka pirms fermentācijas jāpatur saldetavā,otrs raksta ka nekādā gadījumā.Varu turpināt vēl gari.Jautājas vai maz kāds zina kā ir pareizi.Gaļašmašīnu gan silti iesaku nelietojiet jo īpaši pēc 2 dienu apv...

Kategorijas