Atvērts jau trešais labdarības veikals "Otrā elpa"

Šonedēļ atvērts jau trešais labdarības veikaliņš "Otrā elpa". Rīgā tagad būs divi šāda tipa veikaliņi, bet vēl viens atrodas Liepājā, informē labdarības veikali/fonds "Otrā elpa" pārstāvji.

Grāmatu izvēle Otrā elpa veikaliņos ir plaša, un arī cenas ļoti draudzīgas. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatu izvēle "Otrā elpa" veikaliņos ir plaša, un arī cenas ļoti "draudzīgas". Publicitātes foto.

 

Pirmais ladbarības veikals Latvijā tika atvērts 2009.gadā Rīgā, Berga Bazārā. Divus gadus velāk durvis vēra otrais labdarības veikals Liepājā. Ik gadu vidēji 7700 personas veikalos nodod mantiskos ziedojumus un tajos darbojas vidēji 108 brīvprātīgie gadā, ieguldot 1140 stundas bezatalgojuma darbā sabiedrības labumam.

 

Labdarības veikali "Otra Elpa" ir veiksmīgs sociālās uzņēmējdarbības piemērs Latvijā, un ar savu attīstību vēlas mudināt arī citus uzņēmīgus cilvēkus iesaistīties sociālā uzņēmējdarbībā, kuras galvenais mērķis ir sociālo problēmu risināšana un trūcīgo personu labklājības celšana, vienlaikus, izmantojot finanšu instrumentus, kas ļauj organizācijai sevi uzturēt un attīstīties, lai varētu vēl vairāk sniegt sabiedrisko labumu.

 

2012.gadā labdarības veikali nodeva mantiskos ziedojumus patversmēm, krīzes centriem un citām labdarības organizācijām 18 704 latu vērtībā, kā arī sniedza finansiālu atbalstu 8 090 latu apmērā.

 

2013.gada pirmajos sešos mēnešos mantisko ziedojumu apjoms jau sasniedza 9 504 latu un tika sniegts finansiālais atbalsts 3000 latu apmērā 

 

Reklāma
Reklāma

15.jūlijā darbu sāka jau trešais labdarības veikals Latvijā "Otrā Elpa. Stabu", kas atrodas Stabu ielā 35, starp K.Barona un Tērbatas ielu.

Labdarības veikalos var iegādāties gan apģērbu, gan mājsaimniecībai noderīgas lietas, grāmatas, rotaļlietas par īpaši zemām cenām. Publicitātes foto.

 

"Tas ir nozīmīgs solis labdarības attīstībā Latvijā, lai gan salīdzinājumā ar Lielbritāniju, kur šādi veikali skaita ziņā sasniedz vismaz 10 000 un gadā labdarībai piesaista vidēji 22 miljonus britu mārciņu, mēs esam vēl bērnu autiņos, bet dodamies pareizā virzienā. Ar katru gadu plānojam piesaistīt arvien vairāk mantiskos ziedojumus un līdz ar to finanšu līdzekļus pozitīvu sociālo pārmaiņu veicināšanai mūsu sabiedrībā," tā par attīstību saka labdarības veikalu/fonda "Otra Elpa" valdes priekšsēdētāja un dzinējspēks Elīna Žagare.

 

Labdarības veikaliņu pārdevējas vienmēr ir atsaucīgas un smaidīgas. Publicitātes foto.