Inčukalnā ģimenes brīvdienas varēs pavadīt izjādēs ar zirgiem

Šajā nedēļas nogalē, 20. un 21.jūlijā, Jauno jātnieku skolas sporta centrā, Inčukalnā notiks pasākums visai ģimenei "Vislatvijas zirgu dienas". Pasākumā ikviens interesents aicināts pavadīt neparastu nedēļas nogali kopā ar zirgiem - būs gan izjādes, gan zirga kā tuva drauga iepazīšana, informē pasākuma rīkotāji.

Inčukalnā divas dienas ikviens varēs baudīt un iepazīt graciozos dzīvniekus - zirgus. Foto iesūtīja portāla reģistrētā lietotāja Antra Kīna.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Inčukalnā divas dienas ikviens varēs baudīt un iepazīt graciozos dzīvniekus - zirgus. Foto iesūtīja portāla reģistrētā lietotāja Antra Kīna.

 

Pasākumā būs iespējams iepazīt zirgus kā draugus, komandas biedrus, palīgus ārstnieciskajā terapijā, kā arī vērot dažādas jāšanas sporta disciplīnas - konkūru – šķēršļu pārvarēšanu, iejādi un braukšanu ar pajūgiem.

 

Šis solās būt īsts piedzīvojums visiem zirgu mīļotājiem, jo organizatori ir parūpējušies, lai nebūtu garlaicīgi ne dalībniekiem, ne skatītājiem. Dalībnieki sacentīsies, startējot dažādos klasiskos un ne tik klasiskos zirgu un poniju maršrutos - gan balles kleitās un tauriņos "Dāmu un kungu maršrutā", gan maskās "Ride&Drive maršrutā", zirgiem talkā ņemot traktorus. 

 

Jāšanas sacensību starplaikos būs iespēja vērot Latvijas zirgu šķirņu parādi, poniju šovu un reitterapijas paraugdemonstrējumus. Savu šķēršļu pārvarēšanas prasmi demonstrēs arī suņi, sniedzot adžiliti priekšnesumus.

 

Pasākuma laikā darbosies amatnieku un gardumu tirdziņš, būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās, piemēram, izšaut ar loku, jāt ar zirgu vai pavizināties karietē. Organizatori būs īpaši parūpējušies arī par pašiem mazākajiem sacensību skatītājiem, piedāvājot piepūšamās atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas, kā arī iespēju viesoties "Trušu pilsētiņā", kur dzīvo ne tikai truši, bet arī nūtrijas, cālēni, pīlēni un pat auns, kuru var vadāt un mīļot gluži kā suni. 

Reklāma
Reklāma

 

"Visi tiek aicināti apmeklēt pasākumu kopā ar ģimenēm un pat četrkājainajiem draugiem, ja vien tie māk uzvesties un tiek turēti pie siksniņas," aicina Zirgu dienu rīkotāji.

 

Biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs. Vienas dienas biļete maksā latu, divu dienu biļete - pusotru latu. Ģimenes biļete uz abām dienām - trīs lati. Studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecības, ieeja bez maksas.

 

Pasākumu organizē: Biedrība Jauno jātnieku skolas un jātnieku klubs "Viktorija".