Negāzēts dabīgais minerālūdens - "Turaida Zegevold"

Speciālisti vienmēr uzsvēruši ūdens nozīmi cilvēka veselības uzturēšanai. Parasti cilvēka ķermenim ikdienā nepieciešami 2 līdz 3litri šķidruma. Lielākā daļa no tā tiek uzņemta ar uzturu – dārzeņiem, augļiem un citiem pārtikas produktiem, bet apmēram  1,5 litri jāuzņem tīra, minerāliem bagāta ūdens veidā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Ūdens nozīme

Ūdens labvēlīgie faktori ir spēja mitrināt, atjaunot, veicināt augšanu un citi, kas palīdz mūsu ķermenim patstāvīgi funkcionēt. Smadzeņu audu sastāvā vairāk kā 80% ūdens. Pētījumi ir pierādījuši, ka smadzeņu darbība aktivizējas tikai tad, kad organismam ir nodrošināts pietiekošs ūdens apmaiņas līmenis. Ūdens zudums pieauguša cilvēka organismā par 4 līdz 5% pazemina darba spējas pat līdz 30%.  Skolas vecuma bērnu organisma atūdeņošanās pat par 1 līdz 2% strauji samazina domāšanas spējas, tādēļ, ir svarīgi, lai bērniem visu laiku būtu pieejams ūdens. 

 

Ūdeni vai minerālūdeni?

Speciālisti ikdienas lietošanai iesaka izvēlēties minerālūdeni, jo tie satur daudz bioloģiski aktīvo vielu, kurām piemīt īpašas fiziski-ķīmiskas un citas vērtīgas īpašības. Latvijā iegūtajos minerālūdeņos ir kalcijs, magnijs, kālijs, nātrijs, hlorīdi, sulfāti un hidrogēnkarbonāti. Dabīga minerālūdens saprātīga lietošana spēj labvēlīgi iespaidot cilvēka veselību. Un katram, kurš rūpējas par savu veselību, kurš vēlas dzīvot ilgi un aktīvi bez slimībām, kurš domā par saviem bērniem un mazbērniem, ir jāsaprot, ka veselība neatnāks pati, ka to neviens neuzdāvinās – par to jārūpējas katru dienu visas dzīves garumā. Izvairīties no slimībām ir daudz vieglāk, nekā tās ārstēt!

 

Par minerālūdeni “Turaida  Zegevold”

Dabīgo minerālūdeni “Turaida  Zegevold” iegūst no 272m dziļuma. Šis urbums ierīkots 1990.gadā Arukilas ūdens horizontā. Dabīgais minerālūdens "Turaida Zegevold" pieder pie saldūdeņu hidrogēnkarbonātu - kalcija - magnija minerālūdeņu grupas. Arukilas ūdens horizonta virsma šajā rajonā atrodas 227 m dziļumā no zemes virsmas. Horizontu veido terigēnas izcelsmes ieži - smilšakmeņi ar māla un aleirolīta starpkārtām. Arukilas ūdens horizonts ir ļoti labi aizsargāts, jo mazcaurlaidīgo nogulumu biezums ir lielāks par 20 m, līdz ar to, urbumam stingra režīma aizsargjoslas lielums ir 10m, bet ķīmiskā un bakterioloģiskā aizsargjosla nav nepieciešama.

Negāzētais dabīgais minerālūdens “Turaida  

Reklāma
Reklāma

Zegevold” pieskaitāms mazmineralizētu ūdeņu grupai. Pēc minerālvielu sastāva piemērots ikdienas lietošanai kā dzeramais ūdens bezierobežojumiem apjomaziņā. 

Tā kā ūdens sastāvā ir ietilps gan kalcijs, gan magnijs, un tas satur maz nātrija un hlora, tā lietošana ieteicama arī sirds asinsvadu slimību, paaugstināta asinsspiediena un aptaukošanāsgadījumos. 

Kopumā negāzētais minerālūdens “Turaida  Zegevold” vērtējams kā veselīgs produkts, kas lietojams ikdienas uzturā bez ierobežojumiem gan pieaugušajiem, gan bērniem. 

 

Ieskaties: www.mineralwater.lv


Lasi arī: Ar ko atšķiras minerālūdens no parasta ūdens?  

"Siguldas minerālūdens" sāk ražot jaunu produktu kā veltījumu Gaujas nacionālajam parkam 40 gadu jubilejā

Dabīgais minerālūdens "Sigulda" – iegūts Latvijā