Arī vasarā bērnam nepieciešama cepure!

Neatkarīgi no laika apstākļiem, pediatri iesaka bērniem valkāt cepures. Vējainā laikā cepures pasargās bērnu ausis no sapūšanas, karstā laikā galvu no pārkaršanas. Un te rodas grūts jautājums vecākiem – kā un kādu cepuri izvēlēties.

Foto iesūtījusi Anita Timoško, portālā mammamuntetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Anita Timoško, portālā mammamuntetiem.lv reģistrētā mamma.

 

FOTO: Anita Timoško, portālā mammamuntetiem.lv reģistrētā mamma.

 

Veikalos bērnu cepures ir dažādās krāsās un stilos. Izvēloties cepuri (varbūt pat divas) jāmēģina izvērtēt, kur un kādos apstākļos cepure tiks valkāta.

 

Nenoliedzami, lai cepure turētos galvā, jāņem vērā arī bērna gaume un stila izjūta. Ne vienmēr tā cepure, ko mamma vai tētis atzīs par piemērotu, tāda liksies arī bērnam. Ja bērnam konkrētā cepure nepatiks, var rasties nepatika tās valkāt vispār.

 

Nav vērts izvēlēties pārāk dārgu cepuri vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, bērni cepures mēdz pazaudēt. Otrkārt, bērni aug, un cepures paliek par mazu!

 

FOTO: Agnese Krastiņa un Elīna Boreiko, mammamuntetiem.lv reģistrētās mammas.

 

Vasaras cepurei jābūt tādai, kas nekarsē galvu un tajā pašā laikā pasargā to no pārkaršanas. Ideālie materiāli - 100% kokvilna, lins vai zīds. Visi šie materiāli ir pilnīgi dabiski, saplūst ar ādu un valkātājam saglabā lielisku pašsajūtu. Analizējot atsevišķus materiālus, kokvilna saglabā esošo temperatūru, nevēsina, bet arī nesilda, zīds labi pieguļ ķermenim, uzsūc mitrumu, savukārt lins atvēsina un vēdina ķermeni. 

 

FOTO: Jeļena Zemņicka un Trīne Mežģīne, mammamuntetiem.lv reģistrētās mammas.

 

Reklāma
Reklāma

Meitenēm vasarai biežāk tiek izvēlētas dažādas cepures ar platām malām, kas ir labs risinājums, jo ne tikai pasargā galvu no pārkaršanas, bet aizsargā arī acis no spožās saules un kaklu nu ultravioletajiem stariem. 

Alternatīva ir īpaši bērniem darināti lakatiņi, kas pasargā kaklu. Acu sargāšanai var lietot saulesbrilles. 

Vecāki zēniem bieži izvēlas cepurītes ar nagu priekšā. Tās lieliski pasargā acis, bet kakls paliek kails. Alternatīva – izvēlēties cepuri ar nagu, kurai pakauša daļā ir auduma pagarinājums kakla aizsardzībai. Turklāt vēsākā dienā tā pasargās kaklu no vēja. 

 

FOTO: Gundega Jaunlinina,mammamuntetiem.lv reģistrētās mamma.

 

Izvēlieties cepuri vasarai pēc iespējas gaišākās krāsās, lai tā saulē sakarstu pēc iespējas mazāk.

 

Padomi, kā izvēlēties cepuri, kas bērnam piestāvētu vislabāk.

1. Ja bērnam ir liela galva un seja, tad izvēlaties apjomīgas cepures, var ar bumbuļiem, kā arī platmales ar platu malu.

2. Tas pats princips attiecas uz augumu: smalka, maza auguma bērniem vislabāk izvēlēties mazāka izmēra cepures.

3. Mazajām princesēm ar veselīgu sejas sārtumu un vijīgiem,smalki matiem reti piestāvēs ģeometriskas vai avangardiskas formas cepures. Vislabāk viņām piestāvēs beretes vai mazas platmalītes.

4. Ja seja ir kvadrātveida – vislabāk piestāvēs dažādas cepures, kas piekļaujas galvai.

5. Lakatiņi kā galvassega vislabāk izskatīsies apaļas un trijstūra sejas formas īpašniekiem. 

 

Bet galvenais – lai bērns izvēlētajā cepurē jūtas labi. Jo apmierināts un laimīgs bērns ir arī smuks bērns!