Mazgājam aizkarus! 5 lietas, ko jāņem vērā

Aizkari ir tie, kas mājokli var padarīt skaistu un pievilcīgu, ja vien tie ir tīri un glīti izgludināti. Kā kopt aizkarus, stāsta "SOL Latvia" kvalitātes vadītāja Anita Vidiņa.

Ja, mazgājot aizkarus, lietosiet veļas mīkstinātāju, tiem būs labs „ kritums”.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Ja, mazgājot aizkarus, lietosiet veļas mīkstinātāju, tiem būs labs „ kritums”.

1. Jāatceras, ja aizkari ir regulāri jāatbrīvo no putekļiem. Vispareizāk būtu tos izsūkt ar putekļsūcēju tā dēvētajā „saudzīgajā” režīmā. Aizkarus var arī izpurināt, bet tādā gadījumā jārēķinās, ka pēc tam būs jāuzkopj viss dzīvoklis, jo putekļi būs visur.

 

2. Vismaz četras reizes gadā aizkarus nepieciešams izmazgāt, pirms tam izpurinot putekļus (ja iespējams, dariet to ārā). Mazgāšanai pietiek ar  40 grādu temperatūru. Ja to darīsiet karstā ūdenī, aizkari vairāk burzīsies un būs grūtāk gludināmi.

 

3. Piemērotākais būs veļas pulveris krāsainai veļai. Noteikti izvairieties no pulvera ar hlora piejaukumu, citādi baltie aizkari var kļūt pelēcīgi. 

 

Reklāma
Reklāma

4. Ja, mazgājot aizkarus, lietosiet veļas mīkstinātāju, tiem būs labs „ kritums”. Daudzi iecienījuši arī veļas cietinātāju – tas aizkarus padara „majestātiskākus” un ar lielākām ielocēm. Ja cietināt ar kartupeļu miltiem, vislabāk vārīt „klīsteri”, ko pielej pie pēdējās skalošanas reizes. Atcerieties – ja cietinot piebērsiet kartupeļu miltus, aizkariem izžūstot, tie var putēt.

 

5. Noteikti iesakām gludināt aizkarus, jo negludināti aizkari cilvēku acīs liecina par slinku un nevīžīgu saimnieci.