Anāls, Mafija Bez Bailēm un Lucifers – jauni, pārsteidzoši vārdi, ko vecāki vēlas dot saviem jaundzimušajiem

Jaunzēlandē apkopots saraksts ar kārtējiem šokējošajiem vārdiem, ko vecāki vēlējušies dot saviem jaundzimušajiem mazuļiem.

Jaunzēlandes tiesa kritizē vecākus, kas vārdu došanu bērnam uztver kā joku.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Jaunzēlandes tiesa kritizē vecākus, kas vārdu došanu bērnam uztver kā joku.

Vārda izvēle bērnam ir viens no pirmajiem atbildīgākajiem jauno vecāku uzdevumiem. Tomēr acīmredzot ne visas mammas un tēti šo uzdevumu uztver atbildīgi... 

 

Jaunzēlandē apkopots saraksts ar vārdiem, ko vecāki vēlējušies dāvāt saviem pēcnācējiem, tomēr vārdi ir noraidīti, raksta www.dailymail.co.uk. Viens no 77  noraidītajiem vārdiem, piemēram, ir Anāls (Anal – angļu.val.). Par laimi bērnam, Iekšlietu ministrija vārdu noraidījusi, jo kā gan var justies cilvēks, ja viņu dēvē par tūpli..?

 

Citi piemēri no neapstiprināto vārdu saraksta – Lucifers, Mafija Bez Bailēm (Mafia No Fear – angļu.val.), Karaliene Viktorija.

 

Vēl kāda ģimene norādījusi, ka vēlas savu bērnu saukt šādi - “.” Tātad – Punkts.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat noraidīti personvārdi - “Otrais”, “Trešais” un “Piektais”, ko vecāki norādījuši kā sava bērna pirmo vārdu. Noraidīts arī vārds “Justice” (Taisnīgums – tulk. no angļu.val.), kas dažādās kombinācijās pieteikts 62 gadījumos, un visas reizes noraidīts. 

 

Jaunzēlandes likumdošana nosaka, ka bērniem nedrīkst tikt doti vārdi, kuros iekļauts oficiāls tituls vai rangs. Attiecīgi regulāri tiek noraidīti vārdi “Princese” un “Karalis”. 

 

2008. gadā tiesa noteica, ka jānomaina meitenītei doto vārdu “Talula Does The Hula From Hawaii". 

 

Jaunzēlandes tiesa kritizē vecākus, kas vārdu došanu bērnam uztver kā joku. Un tiesa min piemērus - "'Number 16 Bus Shelter" (16. autobusa pietura – tulkojums no angļ. val.) un vārdi dvīņiem – "Benson" un "Hedges", kas kopā veido "Benson & Hedges" – populāru Anglijā radītu cigarešu zīmolu...