Jauniešu organizētā ballītē 28% ķermeņa apdegumus gūst 14 gadus vecs jaunietis

Jauniešu organizētā ballītē, Ventspilī apdedzis 14 gadus vecs jaunietis, bet pagaidām liecības ir pretrunīgas. Pēc sākotnējās informācijas, jaunietis, iespējams, apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Valsts policijā.

Policija aicina jauniešus un viņu vecākus ar atbildību izturēties pret ballītēm, kurās nav pieaugušo klātbūtnes.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Policija aicina jauniešus un viņu vecākus ar atbildību izturēties pret ballītēm, kurās nav pieaugušo klātbūtnes.

 

 

Pēc pašu jauniešu organizētas ballītes kādā privātmājā smagus ķermeņa apdegumus gūvis kāds nepilngadīgs zēns. Ir aizdomas par ļaunprātīgu rīcību, bet liecības šobrīd ir pretrunīgas.

Par notikušo policija saņēmusi informāciju no medicīnas iestādes, kas informēja, ka 1.maija agrā rītā, Ventspilī, no kādas privātmājas slimnīcā nogādāts 14 gadus vecs jaunietis ar smagiem apdegumiem. Pēc sākotnējās informācijas viņš, iespējams, apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

 

Notikuma vietā nekavējoties ieradās policija, bet lielākā daļa jauniešu privātmāju, kurā bija norisinājies jauniešu pasākums, jau bija atstājuši. Policija sākusi kriminālprocesu. Šobrīd noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā kādā privātmājā pulcējušies aptuveni 30 jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri sarīkojuši pasākumu bez pieaugušo kontroles.

 

Reklāma
Reklāma

Pagaidām līdz galam nenoskaidrotos apstākļos viens no jauniešiem - 1996.gadā dzimis zēns, - guvis smagus ķermeņa apdegumus. Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts kāds 1997.gadā dzimis jaunietis, bet liecības par notikušo ir pretrunīgas. Tādēļ policija aicina pieteikties visus jauniešus, kuri bija klāt šajā pasākumā un var sniegt jebkāda veida informāciju. Jāpiebilst, ka izmeklēšanai ikviena liecība ir ļoti svarīga, jo tikai tā var noskaidrot precīzus notikušā apstākļus un iesaistītās personas, norāda policijā.

 

Pēc mediķu teiktā, cietušais jaunietis guvis 28% ķermeņa apdegumus un turpmākai ārstēšanai pārvests uz Rīgu.

 

Vienlaikus policija aicina gan jauniešus, gan viņu vecākus ar atbildību izturēties pret šāda veida ballītēm, kas tiek organizētas un norit bez pieaugušo kontroles, jo nereti tās var beigties ar smagām sekām.