Kā mājas apstākļos uzkrāsot uzacis glīti un lai neizskatās vulgāri

Lai arī skaistumkopšanas salonu darbs krīzes apstākļos gandrīz nemaz netika ierobežots, ieteikumi pēc iespējas mazāk apmeklēt publiskas vietas daudzas sievietes iedrošināja par savu izskatu rūpēties mājās. Tā ir lētāk, ērtāk un drošāk. 

Krāsojot uzacis mājās, svarīgākais ir nenokrāsot tās pārāk tumšas.

FOTO: Shutterstock.com

Krāsojot uzacis mājās, svarīgākais ir nenokrāsot tās pārāk tumšas.

Mājas apstākļos pati var glīti sakopt arī uzacis, ja vien ievēro vairākus pamata principus.  Uzacis ir viens no svarīgākajiem elementiem sejā, kas piedod noskaņu un padara seju priecīgu, īgnu vai nogurušu.  Izteiksmīgas, pareizi noformētas un piemēroti nokrāsotas uzacis var būt tik efektīgas, ka vat pat iztikt bet make-up. 
 


Grimēšanas speciālistes Baibas Grīnas ieteikumi:

  • Ja ir vēlme uzacis krāsot mājas apstākļos, iesācējām iesaku sākt ar plaša patēriņa veikalos nopērkamajām krāsām, jo tās iedarbojas maigāk, nekā profesionālās krāsas. Jo lielākā iespējamā kļūda - uzacis nokrāsojas par tumšu.
  • Ja uzacis būs par tumšu, sieviete izskatīsies vecāka, skarbāka un dusmīgāka. Ar to īpaši grēko blondīnes, kas izvēlas pārāk tumšus toņus. 
  • Izvēlies, ko akcentēt - acis un uzacis, vai lūpas. Ja abas šīs zonas būt "aktīvas", izskatīsies slikti un vulgāri. 
  • Pavasarī/vasarā visu gribas vieglāku, gaisīgāku, un tā ir arī ar uzacīm – dramatiskākas, skarbākas lai paliek ziemai.
  • Izvēloties krāsu uzacīm, nesteidzies ar melnās iegādi – šī krāsa labi izskatās ļoti retām sievietēm. Ja tomēr esi izvēlējusies melno toni, krāso uzmanīgi – paturi īsāku laiku, nekā norādīts instrukcijā. Ja būs nepieciešams, piekrāsosi vēl, taču, ja būs par daudz – noņemt nevarēsi.
  • Grantīta jeb pelēkais tonis labi izskatīsies gaišmatēm, gaišu uzacu īpašniecēm un tām, kam piestāv vēsie toņi.
  • Brūnais tonis arī labi izskatīsies gaišmatēm, bet tām, kurām vairāk piestāv siltie toņi.
  • Brūno krāsu var jaukt kopā ar pelēko – labi izskatīsies vidēji tumšo un tumšo matu īpašniecēm. Brūnais tonis pelēkajam piešķirs dzīvīgumu un tiks iegūta maksimāli dabīgs tonis.
  • Ir arī zilimelns tonis, taču tas ir paredzēts skropstām.
  • Pirms uzacu krāsošanas, tām ir jābūt skaisti izkoriģētām. Uzacu galiņam nevajadzētu nolaisties zemāk par līniju, kur sākas uzacis pie deguna. Labāk, lai tas ir nedaudz augstāk. 
     

Krāsu uzklāj ar irbulīti, kas parasti ir profesionālo krāsu iepakojumā, vai ar smalku otiņu. Krāsa jāuzklāj rūpīgi un pa visu uzaci – jāņem vērā, ka nokrāsosies arī āda, bet tas nav nekas slikts. Ja būs pareizais tonis un pareiza uzacu forma, izskatīsies lieliski.

Reklāma
Reklāma