Kāpēc radās šobrīd veiksmīgākais krievu multiplikācijas seriāls Maša un Lācis

Maza meitenīte izved no pacietības milzu lāci. Vai tas ir iespējams? Kā tad! Multfilmā “Maša un Lācis”. Mani bērni laiku pa laikam skatās šo Krievijā radīto skaisto multiplikācijas seriālu, kas šobrīd, iespējams, ir veiksmīgākais Krievijas projekts. 

Kāpēc radās šobrīd veiksmīgākais krievu multiplikācijas seriāls Maša un Lācis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar interesi Krievijas medijos izlasīju stāstu, kā un kāpēc šī multenīte radusies. Tas esot noticis pateicoties tam, ka deviņdesmito gadu vidū filmu studijas “Animakords” (“Анимаккорд") mākslinieciskais vadītājs  Oļegs Kuzakovs (Олег Кузовков) atpūties Krimā. Pludmalē mākslinieka uzmanību piesaistījusi kāda maza meitenīte, apveltīta ar neizmērojamu enerģiju, dēļ kuras dabūjuši trūkties kā viņas vecāki, tā arī citi atpūtnieki... Visvairāk mākslinieku aizrāvis tas, kā "mazais kodolreaktors" komandējis vecākos bērnus un uzmācies pieaugušajiem. Pēc dažām dienām meitēns visiem jau esot apnicis, daži atpūtnieki sākuši pat slēpties! Bet izrādījās, ka glābiņa no enerģiskā bērna nav... 

Pēc dažām dienām meitēns visiem jau esot apnicis, daži atpūtnieki sākuši pat slēpties! Bet izrādījās, ka glābiņa no enerģiskā bērna nav... 

Tieši šajā mirklī Kuzovkovam ienākusi prātā doma neapstādināmo meitenīti pārvērst par kādas multfilmas tēlu. Investors – krievu tautības - idejai atradies pēc desmit gadiem ASV, kur mākslinieciskais vadītājs strādā visai bieži. 

 

Tā radās nu jau 29 sēriju garais seriāls, kurā miniatūra izmēra meitenīte, piemīlīgi glīta pēc skata, vienā mierā tiek galā ar milzu lāci. 

 

Dažu gadu laikā, kamēr notiek darbs pie multfilmas "Maša un Lācis", daudz ir mainījies – piemēram, pirmās sērijas bija bez dialogiem. Savukārt tagad pie multfilmas sākuši strādāt amerikāņi. 

Reklāma
Reklāma

 

Ja vēl neesi redzējis, noskaties! Video ir gluži kā fragments no dzīves:)

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja