Gudrības, kas katram pusaudzim jāzina par sejas ādas kopšanu

Kā portālam mammamuntetiem.lv norādīja “Kolonna” kosmētiķe Ieva Cipule, katram tā sauktais pusaudža vecums iestājas savā vecumā, tas var būt jau 11-12 gados un nedaudz vēlāk. Galvenais – iemācīties un pierast rūpēties par sejas ādu.

Lai āda būtu skaista un veselīga, par to jārūpējas katru dienu. Vecākiem par to bērniem ir jāatgādina.

FOTO: www.moonparlour.lv

Lai āda būtu skaista un veselīga, par to jārūpējas katru dienu. Vecākiem par to bērniem ir jāatgādina.

Sejas āda bez problēmām
Tāpat kā ķermenim mēs lietojas dušas želeju vai ziepes, arī seju nepieciešams tīri, jo tīri nomazgāt. Tam derēs sejas ādas tīrīšanas līdzeklis. I.Cipule min, ka derēs arī pieejamie līdzekļi -2 vienā jeb 2in1.
Ja citu ādas problēmu nav, derēs maigs krēms, kas kalpos kā aizsargkrēms.
Šajā vecumā āda sāk svīst, tādēļ pats būtiskākais ir regulāri to kopt.

Palīgā! Pumpas
Ja pusaudzim sākušas mesties pumpas, par labu kosmētiķe atzīst aptiekās nopērkamo kosmētiku. Pie šādām problēmām, arī kosmētisko līdzekļu klāsts būs lielāks. Noteikti nepieciešams krēms ar regulējošu iedarbību, lai poras tik ātri nenosprostojas, kā ātrāk tās nomierinātu.
Tad būtu nepieciešams līdzeklis, ko liktu uz pumpas. Tās varētu būt ēteriskās eļļas.
Svarīgi! Ēteriskās eļļas ir ļoti stipras, tādēļ to var lietot tikai vienu pilienu un tikai uz problēmvietām, citādi apdedzināsiet ādu. Pret pumpām iedarbīga būtu tējas koka ēteriskā eļļa.
Vēl pumpu likvidēšanai ir dažādi lokāli lietojami līdzekļi, kuru saturā pamatā ir cinks.
Arī pusaudžu vecumā kosmētiķe iesaka sejas ādu pamazām pieradināt pie maskām. Tai būtu jābūt ādu savelkošai, attīrošai. Tiesa, masku nevajadzētu lietot pārāk bieži.
Un vēl – maigs skrubis, kas palīdzēs attīrīt “veco ādu”.

Ja pusaudzis vēlas atbrīvoties no pumpām, jāatsakās no neveselīgās pārtikas, mēģinot uzņemt pēc iespējas vairāk B grupas vitamīnu.

Svarīgākie sejas kopšanas līdzekļi

Reklāma
Reklāma

Ādas tīrīšanas jeb mazgāšanas līdzeklis sejai
Krēms ar regulējošu iedarbību
Ēteriskā eļļa vai lokālie pumpu ārstējamie līdzekļi
Maigs skrubis
Savelkoša maska

Pumpas spiest ir aizliegts!
Lai āda būtu skaista un veselīga, par to jārūpējas katru dienu. Vecākiem par to bērniem ir jāatgādina. Turklāt nekādā gadījumā nedrīkst ļaut pusaudzim sev spaidīt pumpas. I.Cipule atminas gadījumu, ko parasti visiem kā brīdinājumu arī atstāsta. Viss, kas uz mūsu sejas atrodas virs lūpām, saistīts ar galvas smadzenēm. Kāds puisis, kuru kaitināja pumpa uz sejas, to saspaidīja un strutas “aizgāja” tālāk uz galvas smadzenēm. Jaunietim konstatēja meningītu. Un tas viss tikai vienas saspaidītas pumpas dēļ.
Kosmētiķe norāda – ar spēku neko nevar darīt, katra pumpa jāārstē ar speciāliem līdzekļiem un regulāri.
Pumpu esamību var ietekmēt nepareizs, neveselīgs uzturs. Cukurs, asas, sāļas garšvielas provocē pumpu rašanos. Ja pusaudzis vēlas atbrīvoties no pumpām, jāatsakās no neveselīgās pārtikas, mēģinot uzņemt pēc iespējas vairāk B grupas vitamīnus.