Seminārs: Veselīgs uzturs topošām un jaunām māmiņām

Grūtniecība un bērniņa gaidīšana ir noslēpumains un neatkārtojams laiks ikvienas sievietes dzīvē. Tas ir emocionāls laiks un liela brīnuma sajūta.

To, ka grūtniecei jāēd par diviem, nav patiesība!

FOTO: Mārcis Baltskars, http://www.baltskars.lv/

To, ka grūtniecei jāēd par diviem, nav patiesība!

Grūtniecības laikā ir ļoti svarīgi uzņemt pilnvērtīgu uzturu un lietot pietiekoši daudz šķidruma, jo nepietiekams uzturs var mainīt augļa ķermeņa attīstību, radīt traucējumus vielmaiņas procesos, šūnu veidošanā un hormonu sistēmā.
To, ka grūtniecei jāēd par diviem, nav patiesība. Protams, grūtniecības laikā palielinās pieprasījums pēc dažādām uzturvielām, taču jāēd sabalansēts un pilnvērtīgs uzturs, tikai tā auglis saņems visu nepieciešamu un topošai māmiņai pēc dzemdībām nebūs lieka svara.
Grūtniecības laikā mainās apetīte. Viss, ko topošā māmiņa ēd un dzer, var ietekmēt viņas bērna veselību un pašas mātes pašsajūtu.
Protams, arī par uzturu ir jāpadomā jaunām māmiņām. Uzturam pirmajos trīs mēnešos jāpievērš lielāka uzmanība, rūpīgi izvēloties, ko un cik daudz ēst. Bet nevajadzētu aizmirst par veselīgu un pilnvērtīgu pārtiku arī pēc šī pārbaudes laika. Lielākoties alerģiskas reakcijas bērniem parādās pirmajos dzīves mēnešos, tomēr nav izslēgts, ka tā var parādīties arī vēlāk. Tādēļ būtu nepieciešams rūpīgi sekot līdzi gan māmiņas ēdienkartei, gan mazuļa attīstībai un reakcijai uz katru no pārtikas produktiem arī turpmāk.

Veselības centrs „Medeors” 13.05.2013 - 13.06.2013 piedāvā topošām māmiņam un jaunām māmiņām semināru: „Veselīgs un pareizs uzturs topošām māmiņām”.

Semināra laikā uztura speciāliste Lāsma Ļaksa sniegs praktiskus padomus un informāciju par uzturu topošām māmiņām, saņems informāciju bukletu veidā.
SEMINĀRA DALĪBAS MAKSA - 6.00Ls
Papildus tiek piedāvāts fizioterapeita praktiskie padomi jaunām māmiņām, semināra dalības maksa - 8.00Ls;
Semināra ilgums - 90 min
Semināra laikā varēs uzdod jautājumus uztura speciālistei.


Semināram pieteikties uz e-pastu: medeors@gmail.com, norādod vārdu, uzvārdu, vecumu. Pēc pieteikšanās tiks nosūtīta anketa, kurā sīkāk būs jānorāda informācija par sevi. Anketa ļaus izvērtēt un sadalīt pa grupām (pēc grūtniecības ned.) un  līdz ar to tiks piedāvāti semināra datums un laiks.


Semināra dalībnieces saņems 15 % atlaidi individuālai uztura speciālista konsultācijai un 10% atlaidi fizioterapeita konsultācijai un piecām individuālām grūtnieču vingrošanas nodarbībām.

 

Mūsu jaunumiem var sekot www.draugiem.lv, www.facebook.com, www.twitter.com


SIA "Veselības centrs Medeors"

Reklāma
Reklāma

Darba laiks : 8:00-20:00 darba dienās

Adrese: Raiņa bulvāris 27, Rīga, LV-1050

Tālruņa numurs: 67226062

Mobilā tālruņa numurs: 26176608

www.fizioterapijapluss.lv