5 populārākie mīti par mājas uzkopšanu

„Tas ir mīts, ka nepieciešams liels daudzums ūdens un ķīmisko līdzekļu, lai māja vai ofiss spīdētu un laistītos. Un tīru telpu iespējams iegūt vien ar prasmīgu tehniku!” par populārākajiem mītiem vairāk stāsta SIA SOL Latvia valdes locekle Baiba Aneraude.

Lai tīrāmā lupata iztīrītu viskvalitatīvāk, tai jābūt tikai viegli mitrai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai tīrāmā lupata iztīrītu viskvalitatīvāk, tai jābūt tikai viegli mitrai.

Mīts Nr. 1: Tīrīšanas līdzekļi jālieto tik daudz, lai kārtīgi puto.
Realitāte: Lietojot tīrīšanas līdzekļus, vienmēr jāvadās pēc to lietošanas pamācības. Visbiežāk tas nozīmē, ka tie ir jālej klāt pavisam nedaudz, un putu iztrūkums nekādā gadījumā nenozīmē, ka jūsu māja netiks iztīrīta.


Mīts Nr. 2: Virsma nebūs tīra, ja neizmantos ķīmiju.
Realitāte: Mūsdienās ir pieejamas ļoti efektīvas mikrošķiedras lupatiņas, kuras attīra ļoti efektīvi un kurām nav neieciešams pievienot ķīmiju. Turklāt šīs lupatiņas ir lietojamas vairākkārt.


Mīts Nr. 3: Pēc uzkopšanas virsmai jābūt redzami slapjai, tad skaidri redzams, ka virsma ir tīra.
Realitāte: Patiesībā, lai tīrāmā lupata iztīrītu viskvalitatīvāk, tai jābūt tikai viegli mitrai. Piemēram, ja grīdas tīrīšanas mops (speciālā birste) būs pārlieku slapjš, tas neveiks savas funkcijas, un grīda paliks ar svītrām un netīrumiem, jo mopā ir ieaustas mikrošķiedras, kas uzsūc netīrumus. Ja škiedras ir pilnas ar ūdeni, tajā vairs nav vietas netīrumiem, un tie vienkārši tiek izsmērēti pa virsmu.


Mīts Nr. 4: Saburzīta vai „saņurcīta” (nevis salocīta) lupatiņa virsmu notīra vislabāk.
Realitāte: Kārtīgi salocītai lupatiņai ir daudz lielāka tīrāmā virsma, ko izmantot cīņā ar netīrumiem. Turklāt pat ar vienu mazu (40x40cm) lupatiņu ir iespējams notīrīt gandrīz visas vannasistabas virsmas.


Mīts Nr. 5: Putekļi jāslauka, skatoties uz virsmu pret sauli.
Realitāte: Slaukot putekļus, jācenšas raudzīties no tā paša skatupunkta, kā tas tiek darīts ikdienā. Putekļi no galda jāslauka, apsēžoties krēslā.



Materiāls tapis sadarbībā ar: SOL Latvia, kas ir profesionāls īpašuma apsaimniekošanas un telpu uzkopšanas servisa uzņēmums no Somijas ar 20 gadu darba pieredzi Latvijā.


Reklāma
Reklāma

 

Raksta publicēšanu atbalsta Norwex, kura misija ir: Uzlabot dzīves kvalitāti, radikāli samazinot ķīmisko produktu izmantošanu personīgajā higiēnā un uzkopšanā.

 

Jūsu ieguvums, izmantojot Norwex produktus:
• SAUDZĒ veselību - Jūs izmantojat tikai ūdeni, radot tīrāku, veselīgāku vidi sev apkārt. Nepastāv risks, ka Jūs un apkārtējie varētu ieelpot, saskarties vai uzņemt savā organismā bīstamas ķimikālijas.
• IETAUPI laiku: varēsiet ietaupīt 75% un vairāk laika, ko pavadāt veicot uzkopšanu.
• IETAUPI naudu: Norwex produkti ļaus samazināt līdz pat 90% naudas, ko tērējam uzkopšanas līdzekļiem.
• SAUDZĒ vidi: palīdzēsiet aizsargāt vidi un uzturēt to tīrāku.


Norwex mikrošķiedra ir unikāla, jo ir 200 reizes plānāka par cilvēka matu, tāpēc spēj uzsūkt sevī  daudz netīrumu, atstājot virsmu ideāli tīru. Pateicoties mikrošķiedras lielai uzsūkšanas spējai, ar vienu nelielu lupatiņu var notīrīt un nospodrināt lielas virsmas. Tas ir tik vienkārši – uzsmidzini ūdeni, noslauki ar Norwex mikrošķiedras audumu un tīrs!

 

Vairāk par produktiem uzzini pie Norwex konsultantiem vai lasi katalogā -www.norwex.lv