Kā pasargāt riepas?

Beidzot pavasaris ir klāt! Vai mainīt riepas vasaras sezonai un kā tās pasargāt no bojājumiem, mammām un tētiem pastāstīja riepu centru tīkla “Pirelli Key Point” speciālisti.

Vasaras apstākļos braucot ar vasaras riepām gan pa sausu, gan slapju ceļu, automašīna ātrāk apstājas, nodrošina maksimālo vadāmības un komforta līmeni. Pirelli Key Point publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vasaras apstākļos braucot ar vasaras riepām gan pa sausu, gan slapju ceļu, automašīna ātrāk apstājas, nodrošina maksimālo vadāmības un komforta līmeni. "Pirelli Key Point" publicitātes foto.

Pirelli riepas, ziemas riepu maiņa.

‘‘Saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu mainīt ziemas riepas pret vasaras riepām nav obligāta prasība (izņemot radžotas riepas, kuras jānomaina līdz 1. maijam).   

 

Ziemas riepu nomaiņa pret vasaras riepām tiek ieteikta jo īpaši mūsu klimata apstākļos, kas ir bagāti ar nokrišņiem, tā kā vasaras riepu raksturojumi — gumijas maisījuma sastāvs un protektora zīmējums ar krasi izteiktām gareniskajām rievām — nodrošina maksimālu saķeri ar sausu un slapju ceļu, novēršot akvaplanēšanas risku.

 

Ziemas riepu maiņa uz vasaras riepām palīdzēs pasargāt riepas no bojājumiem.

 

‘‘Vasaras apstākļos braucot ar vasaras riepām gan pa sausu, gan slapju ceļu, automašīna ātrāk apstājas, nodrošina maksimālo vadāmības un komforta līmeni. Vasaras riepu izvēle vasaras sezonai ļauj maksimāli palielināt riepas dzīves ilgumu. 

Vasaras riepu izvēle vasaras sezonai ļauj maksimāli palielināt riepas dzīves ilgumu.

Reklāma
Reklāma

Lai pasargātu riepas no bojājumiem, nepieciešams par tām rūpēties: pārbaudīt spiedienu, izvairīties braukt pa akmeņainu ceļu, ietves malām, raupjiem, nelīdzeniem, neuzklātiem vai pa nogružotiem segumiem, kā arī nenovietot auto vietās, kur izlieta eļļa, smērvielas, dīzeļdegviela vai citas ķīmiskas vielas. 

 

Tāpat pasargāt riepas, autovadītāja laiku un naudu palīdzēs programma TYRElife, kas šobrīd ir galvenā aktualitāte Latvijas tirgū. TYRElife – tā ir paplašinātā garantijas programma uz "Pirelli" riepām, kuras ietvaros ir iespējams bez maksas nomainīt bojātās riepas. Programma, kuru Latvijā piedāvā riepu centru tīkls "Pirelli Key Point" sadarbībā ar itāļu koncernu "Pirelli", ir īpaši aktuāla, ņemot vērā Latvijas autoceļu kvalitāti. 

"Pirelli Key Point" centri ir īpaši draudzīgi sievietēm un ģimenēm, kā arī dažos centros ir iekārtoti bērnu laukumi.  

Rūpējoties par klientiem, TYRElife programma ir laika taupīšanas garantija un autovadītāja aizsardzība no liekām izmaksām, kuras ir saistītas ar riepas mehāniskiem bojājumiem. Kļūstot par TYRElife programmas biedru, autovadītājs var veikt bezmaksas riepu apmaiņu mehānisku bojājumu gadījumā, ieskaitot arī riepu saduršanu, sagriešanu, sadedzināšanu, formas zaudēšanu un citus mehāniskus bojājumus, kas radušies riepu lietošanas rezultātā. TYRElife programma attiecas uz visām Pirelli vieglo automašīnu un džipu riepu komplektiem (4 riepas), kuru disku izmērs ir sākot no 16 collām. Bezmaksas riepas maiņa tiek veikta "Pirelli Key Point" (PKP) riepu centru tīklā, skati www.pkp.lv

"Pirelli Key Point" ir viens no lielākajiem riepu centru tīkliem Baltijas valstīs. Latvijā PKP centri ir izvietoti vairākās pilsētās. Atrodiet tuvāko "Pirelli Key Point" riepu centru Jūsu pilsētā! PKP centri ir īpaši draudzīgi sievietēm un ģimenēm, kā arī dažos centros ir iekārtoti bērnu laukumi.  

Vasaras riepas, riepu serviss.