Kefīra krēms ar kivi mērci

Kivi ir spēcīga, pat asa, garša, tāpēc mērcei der visi maigie augļi – persiku kompota vietā vari izmantot ābolu vai bumbieru kompotu ar visu sīrupu, ābolu biezeni, banānus. Izmantojot banānus vai ābolu biezeni, vajadzīgo konsistenci mērcei var panākt, pielejot nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens.

Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rojs Maizītis

10 porcijas

Sastāvdaļas: 

Krēmam

½ l kefīra

½ l saldā krējuma

10 ēdk. cukura 

2 paciņas vaniļas cukura

1 citrons, miziņa un sula

30 g želatīna

Mērcei

8 kivi

1 bundža persiku kompota

1–2 paciņas vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma

cukurs, pēc garšas

 

Pagatavošana:

1. Želatīnu iejauc mazā ūdenī, atstāj uzbriest un pēc tam izšķīdini karsta ūdens peldē.

2. Bļodā sajauc kefīru, cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu un miziņu. Iemaisi izšķīdināto želatīnu.

3. Saputo saldo krējumu un iecilā kefīra masā. Liec ledusskapī sastingt.

4. Nomizotus kivi sagriez gabalos, pievieno persiku kompotu (ar visu sīrupu), vaniļas cukuru un sablenderē. Pievieno cukuru pēc garšas, maisi, kamēr cukurs izšķīdis.

Padoms: ja kefīrs ir ļoti auksts, iespējams, želatīns saraus masu kunkuļos. Neuztraucies, bļodu ar kefīra masu ievieto karsta ūdens peldē un ar putojamo slotiņu maisi, līdz masa atkal ir viendabīga.

 

 Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas garšīgā ideja

 Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2012/aprīlis

 

Sastāvdaļas