Ministri Sirds veselības dienā kopīgi vingros un mērīs asinspiedienu

Lai pievērstu uzmanību sirds un asinsvadu veselībai, otrdien, 9.aprīlī, Ministru kabinetā notiks Sirds veselības diena jeb simboliska rīta rosme kopā ar ministriem, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Valsts kancelejā. 

Lai būtu vesels un nebūtu jādomā par slimībām, daudz jākustas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai būtu vesels un nebūtu jādomā par slimībām, daudz jākustas.

Gandrīz 50% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, un tas ir viens no biežākajiem sirds slimību cēloņiem, liecina Latvijas Kardiologu biedrības dati. Saslimšanu lielākoties veicina mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un smēķēšana.

Tādēļ Valsts kanceleja un Veselības ministrija (VM) sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru, Latvijas Kardiologu biedrību un pacientu biedrību "ParSirdi.lv" 9.aprīlī rīko īpašu pasākumu valdības namā ar kopīgu vingrošanu, asinsspiediena mērīšanu un iespēju saņemt konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu.

 

Pasākumu atklās veselības ministre Ingrīda Circene, akcentējot paaugstināta asinsspiediena problemātiku. Sirds veselības dienā piedalīsies arī Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane un kardiologs profesors Andrejs Ērglis, kā arī nozaru ministri - aizsardzības ministrs Artis Pabriks, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, finanšu ministrs Andris Vilks, labklājības ministre Ilze Viņķele, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Reklāma
Reklāma

 

Kopīgo vingrošanu vadīs Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš. Pasākuma noslēgumā būs iespējams vērot biedrības sportistu paraugdemonstrējumus.

 

Šo gadu VM ir pasludinājusi par Sirds veselības gadu un Pasaules Veselības organizācija ikgadējo Pasaules Veselības dienu (šogad tā ir 7.aprīlī) velta "Paaugstinātam asinsspiedienam" jeb hipertensijai. Regulāra asinsspiediena kontrole ir vienkāršākais un ātrākais veids, kā savlaicīgi noteikt būtiskāko sirds saslimšanas faktoru = hipertensiju. Atceries - normāls asinsspiediens ir 120/80 mmHg.