5. aprīlī Pavasara svētki Dabas muzejā

Aicinām uz sirsnīgajiem pavasara sagaidīšanas svētkiem Latvijas Dabas muzejā šā gada 5. aprīlī Šajā dienā apmeklētāji varēs uzzināt jaunas, interesantas un izglītojošas lietas, kā arī sajust pavasari ar visām maņām - ieraudzīt, sadzirdēt, sajust, izgaršot un sasmaržot.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pavasara svētki ir brīnišķīgs pasākums, kura laikā muzeja speciālisti neformālā gaisotnē stāstīs par pavasara atnākšanu, pirmajiem tā vēstnešiem un dabas mošanos. Ar savām skanīgajām balsīm pasākumu papildinās folkloras kopas „Krulla” un „Ciguzis”, tāpat būs daudz citu pārsteigumu par kuriem ir parūpējušies gan muzeja darbinieki, gan sadarbības partneri.

Pavasara svētkus iesāksim ar fotokonkursa „Mans putns” laureātu apbalvošanu un fotoizstādes atklāšanu plkst. 14:00. Konkursam šogad tika iesniegti vairāk nekā 200 darbi no visas Latvijas, tie tika vērtēti četrās vecuma grupās. Konkursu atbalsta: „TALLINK”, apgāds „Jumava”, Dabas aizsardzības pārvalde, „Mammadaba”, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs un žurnāls „Vides Vēstis”. Izstāde apmeklētājiem Dabas muzejā būs apskatāma no 6.aprīļa līdz 1. septembrim.


No plkst. 18:00 līdz 21:00 Pavasara svētku vakara programma. Muzeja speciālisti šogad stāstīs par Saules ceļu pavasarī, Dabas muzeja gada dzīvnieka - purva bruņrupuča - gaitām šajā laikā, gājputnu atlidošanu, dabas mošanos un citām tēmām. Apmeklētājiem esam sarūpējuši radošās darbnīcas, kuru laikā būs iespēja no dabas materiāliem izveidot mūzikas instrumentus, kas atdarina putnu balsis. Tāpat ikviens interesents varēs ne tikai izmēģināt dažādus interesentus mūzikas instrumentus, bet arī iesaistīties putnu balsu orķestrī un kopā ar mūziķi - perkusionistu Arti Gulbi ieskandināt pavasari.

Pavasara svētku organizēšanā par atbalstu un sadarbību sakām lielu paldies Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamentam! 

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!
 

Reklāma
Reklāma