Dermatologi kritizē populāro Gelish manikīru

Arvien vairāk sieviešu izvēlas patlaban iecienīto Gelish manikīru – tajā izmantotā gēla laka vairākas nedēļas izskatās perfekti, nagi ir viegli kopjami. Tomēr dermatologi brīdina, ka pārāk bieža Gelish manikīra veikšana var izraisīt veselības problēmas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šīs tehnoloģijas izmantošana var radīt naga plāksnītes bojājumus, nagi var kļūt trausli, lūst un slāņoties. Turklāt zem lakas kārtiņas var savairoties infekcijas, raksta portāls www.kasjauns.lv.

Teorētiski jebkurš pārklājums, kuru uzklājam nagiem uz ilgāku laiku, ir kaitīgs veselībai. Ņujorkas universitātes Medicīnas skolas pārstāvis, medicīnas doktors Kriss Adigans atgādina, ka pats svarīgākais ir visā ievērot mērenību, un iespējamo problēmu gadījumā nekavējoties vērsties pie ārsta.

Zinātnieki joprojām nav vienisprātis, kas ir kaitīgāks: ķīmiskie savienojumi, kuri ir Gelish lakas sastāvā, vai tomēr acetons, kuru izmanto gēla lakas noņemšanā. Nav noslēpums, ka acetons sausina nagus un kairina ādu ap tiem. Veselībai ļaunumu nodara arī UV lampa, ar kuras palīdzību laka pēc uzklāšanas uz nagiem tiek nostiprināta. UV stari paaugstina ādas vēža risku un var izraisīt kosmētiskas izmaiņas ādā.

Doktors Adigans iesaka manikīru veikt pēc iespējas retāk un pirms kosmētiskā salona apmeklējuma ieziest rokas ar sauļošanās krēmu. Viņš iesaka arī nenogriezt un neatbīdīt kutikulu, jo šādi mēs riskējam ādu savainot, izraisot iekaisumu vai infekciju. Nagus un roku ādu vairākas reizes dienā ieteicams ieziest ar vazelīnu un laiku pa laikam ļaut nagiem atpūsties no manikīra.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma