"Zemes stundas" laikā Rīga kļūs nedaudz tumšāka

 

Rīgas pašvaldība arī šogad iesaistīsies simboliskajā akcijā "Zemes stunda". 23.martā no plkst.20.30 uz vienu stundu simboliski tiks izslēgts apgaismojums vairākos nozīmīgos objektos, kā arī tiks samazināts apgaismojuma līmenis pilsētā, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas domē.

Foto autors - Reinis Skadiņš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors - Reinis Skadiņš.

 

 

Šajā laikā tiks izslēgti prožektori, kas apgaismo arī Raiņa pieminekli, kā arī izslēgs kanālmalas tiltiņu dekoratīvo apgaismojums. Izslēgs arī Rātsnama fasādes apgaismojumu. Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" no plkst.20.30 līdz 21.30 par aptuveni vienu trešdaļu samazinās apgaismojuma līmeni lielākajā daļā pilsētas ielu. Apgaismojums tiks samazināts līdz robežai, lai neapgrūtinātu transportlīdzekļu un gājēju pārvietošanos.

Reklāma
Reklāma

 

Akcijas mērķis ir simboliski pievērst uzmanību vides ilgtspējai un aicināt padomāt par katra cilvēka ikdienas rīcību tās saglabāšanai un uzlabošanai. Ar šo simbolisko soli Rīga solidarizēsies ar daudzām pasaules galvaspilsētām, lai demonstrētu vienotību un ieinteresētību klimata izmaiņu risināšanā.