Rīgā ar plašiem pasākumiem sagaidīs pavasara saulgriežus

Pavasara saulgriežus Rīgā sagaidīs parkos un laukumos, un kultūras centros ar koncertiem, dančiem, rotaļām un Lielās dienas tradicionāliem rituāliem. Šogad pirmo reizi Rīgas folkloras kopas rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā iesaistīties Lielās dienas svētku pasākumos, kas galvaspilsētā risināsies nedēļas garumā no 19. līdz 24. martam. Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Nākamnedēļ Rīgā sagaidīs pavasara saulgriežus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nākamnedēļ Rīgā sagaidīs pavasara saulgriežus.

 

 

19. martā Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolā notiks koncerts "Muzikanti ieskandina Lielo dienu", kurā piedalīsies gan mūzikas skolas audzēkņi, gan Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas studenti.  

 

20. martā jau no plkst.6 ikviens gaidīts Lielās dienas saullēkta sagaidīšanas pasākumā Arkādijas parkā, kurā kopā ar Rīgas folkloras kopu dalībniekiem tiks izdziedātas Saules dziesmas, būs pēršanās ar pūpoliem, putnu dzīšana, tradicionālie auglības, veselības un skaistuma vairošanas rituāli, kas izsenis raksturīgi Lielās dienas sagaidīšanas tradīcijai. Pasākumu vadīs folkloras kopa "Grodi".

 

Pavasara saulgriežu pasākumi risināsies arī vairākos Rīgas kultūras centros - 20.martā ikviens laipni gaidīts folkloras kopu koncertā "Pavasara iegavilēšana", kas notiks Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā Ģilde", 21.martā kultūras centrā "Iļģuciems" kopā ar folkloras kopām iedzīvotāji varēs iesaistīties Pavasara iegavilēšanas koncertā. Savukārt 22.martā pie sevis ciemos gaidīs kultūras centrs "Imanta", piedāvājot Lielās dienas spēkošanās pasākumu, kurā piedalīsies gan folkloras kopas, gan Rīgas ģimeņu studija. 23.martā lustīgs saulgriežu pasākums ar dančiem un rotaļām gaidāms VEF Kultūras pilī, kur apmeklētāji kopā ar folkloras kopām, Rīgas Danču kluba un folkloras kopas "Zvīgzna" vadībā varēs priecāties un atzīmēt pavasara saulgriežu atnākšanu tautiskā garā. 

Reklāma
Reklāma

 

Lielās dienas svinēšana notiks arī pašā pilsētas sirdī - Vecrīgā, kur 24.martā no plkst.12 līdz pat četriem pēcpusdienā Līvu laukumā kopā ar folkloras kopām, Rīgas danču klubu un Rīgas ģimeņu studiju būs gan šūpoļu pušķošana, gan šūpošanās, olu krāsošana, ripināšana, Lieldienu dziesmu skandēšana, apdziedāšanās, kā arī rotaļas un kopīga sadancošanās. Pasākumā gaidīts ikviens iedzīvotājs, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem. Pasākumu vadīs folkloras kopa "Grodi".  

 

Pavasara saulgriežu pasākumus atbalsta Rīgas dome, tos rīko Latvijas folkloras biedrība sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestādēm. 

 

Materiāls tapis sadarbībā ar Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļu.