Dzeguzīte un Raimonds Pauls lidos ar gaisa balonu!

23.martā klajā nācis jauns bērnu vokālās popgrupas „Dzeguzīte” dziesmu albums „Lidojums ar gaisa balonu”, kurā iekļautas piecpadsmit pilnīgi jaunas Maestro Raimonda Paula dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Albumā būs atrodami arī visu dziesmu instrumentālie pavadījumi un visu dziesmu teksti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Albuma izdošana tiks atzīmēta ar lielkoncertu 23.martā, plkst 16.00, Splendid Palace, Rīgā.
Šoreiz  bērni ir vairāk domājuši ne vien par dziedāšanu, bet arī par  kustībām (horeogrāfe Ieva Rudzīte) un skatuves noformējumu (scenogrāfs Juris Gals).

Bērnu vokālais ansamblis Dzeguzīte jau vairāk kā 40 gadus priecē mazus un lielus klausītājus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Kurš gan nezina tādas populāras dziesmas kā „Anniņa vanniņā”, „Mafija”, „Piena ceļš” vai „Kapteinis Reinis”? Arī šo dziesmu mūzikas autors ir Raimonds Pauls, bet vārdus sarakstījis Guntars Račs. Pagājušā gada nogalē, sadarbojoties šim autoru tandēmam ir tapis jauns, piecpadsmit krāsainu dziesmu cikls – „Lidojums ar gaisa balonu”.

Foto: Aivars Vētra.

 

Guntars Račs: „Es ļoti priecājos par šo darbu un esmu bezgala gandarīts par iespēju strādāt ar Maestro un rakstīt dziesmas „Dzeguzītei”. Mūsu sadarbība savulaik tieši ar to arī sākās. Tagad mani nepamet līdzīgas sajūtas kā toreiz, kad radījām dziesmas, no kurām vairākas jau kļuvušas par šī žanra klasiku un kuras dzied kā mazi, tā lieli.  Šķiet, ka mums ir vēlreiz izdevies radīt 15 dziesmas, kuras darīs bērnu un viņu vecāku dzīvi krāsaināku. Paralēli šim albumam gatavojam arī apjomīgu nošu izdevumu, kurā būs atrodamas mūsu, kopīgi ar Maestro rakstītaš dziesmas, tostarp arī visas šajā albumā atrodamās. Un fakts, ka albumā būs pieejami arī dziesmu instrumentālie pavadījumi, darīs daudzu vokālo pedagogu dzīvi vienkāršāku.”

Reklāma
Reklāma


Albuma Mp3 versija būs pieejama portālā Doremi.lv jau no 14.marta.


Albumu producējis pats Maestro Raimonds Pauls, piedaloties bundziniekam Mārim Briežkalnam un skaņu inženierim Mārim Lācim. Ierakstīts un miksēts Latvijas Radio studijā.
Albuma vāku zīmējusi māksliniece Agija Staka, bet dizainu veidojis Guntars Ošenieks.


Albuma izdošanu atbalsta „Dansukker”, portāls Mammamuntetiem.lv , Laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze, Nacionālais e-dienests Inbox.lv un Latvijas Radio 2.