Trūcīgo bērnu brīvā laika aktivitāšu nodrošināšanai saziedoti Ls 22 000

Lai trūcīgie bērni un jaunieši visā Latvijā varētu lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī apgūt jaunas prasmes un dzīvē noderīgas iemaņas, programmas "Štābiņš" atbalstam saziedoti vairāk nekā 22 000 latu. No tiem lielāko daļu jeb vairāk nekā 18 000 latu ziedojuši "Rimi" un "Supernetto" pircēji, savukārt portālā ziedot.lv programmas atbalstam saziedoti vairāk nekā 4 000 latu. 

Štābiņa biedri un Ai, kā garšo! šefpavārs. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Štābiņa" biedri un "Ai, kā garšo!" šefpavārs. Publicitātes foto.

 

Saziedotie līdzekļi nodrošinās iespēju brīvā laika programmas "Štābiņš" biedriem - 18 nevalstiskajām organizācijām no visas Latvijas - īstenot bezmaksas brīvā laika nodarbības un citas ārpusskolas aktivitātes bērniem no maznodrošinātām ģimenēm.

 

"Rimi Latvia" Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Karīna Jermušs stāsta, ka programma "Štābiņš" tiek organizēta jau otro gadu. Pērn "Štābiņa" aktivitātēs - dažādās radošās un sporta nodarbībās, ēst gatavošanas meistarklasēs, nometnēs, ekskursijās un pārgājienos - iesaistījās 1600 bērnu no maznodrošinātajām ģimenēm visā Latvijā. Kopumā pagājušā gada laikā programmas gaitā ar 130 brīvprātīgo darbinieku atbalstu bērniem un jauniešiem noorganizētas vairāk nekā 600 bezmaksas ārpusskolas nodarbības, kā arī izsniegtas vairāk nekā 4000 launaga porcijas. Šajā laikā "Štābiņa" bezmaksas nodarbības daudziem bērniem kļuvušas par "otrajām mājām", tādēļ "Rimi Latvia" esot gandarīti, ka arī šogad ar "Rimi" un "Supernetto" pircēju atbalstu varēs iesākto turpināt.

 

"Rimi" un "Supernetto" pircēju, kā arī ziedot.lv ziedotāju atbalsts devis iespēju programmu īstenot 17 Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā, Valmierā, Bauskā, Ventspilī, Rēzeknē, Jēkabpilī un Rīgā. 

 

Reklāma
Reklāma

"Kā atzina paši Štābiņa dalībnieki - bērni un jaunieši - projektā organizētās nometnes bija vērtīgs piedzīvojums un īsta "Dzīves skola". Tajā ikvienam bija iespēja iemācīties, kā pareizi rīkoties ar naudu, apgūt ekonomikas pamatus un iemaņas budžeta plānošanā. Šogad esam iecerējuši nodarbības dažādot un papildināt, kā arī organizēt ne tikai dienas nometnes, bet bērniem un jauniešiem nodrošināt arī nakšņošanas iespējas," stāsta "Štābiņa" biedri Ventspilī, Bērnu un pusaudžu atbalsta centra "Nāc līdzi", vadītāja Lāsma Belova.

 

"Rimi" un "Ziedot.lv" īstenotajai brīvā laika programmai bērniem "Štābiņš" kopumā saziedoti 22 579 lati, no kuriem lielāko daļu jeb 18 189 latus ziedojuši "Rimi" un "Supernetto" pircēji visā Latvijā. Teju 11 000 latu ziedojuši pircēji Rīgas veikalos. Vidzemnieki akcijā saziedojuši 2500 latu, Zemgalē un Kurzemē veikalu ziedojumu kastītēs savākti gandrīz 2000 latu, savukārt Latgalē saziedots nedaudz vairāk nekā 1000 latu. 

Katrs progrmmas "Štābiņš" biedrs saņems atbalstu vairāk nekā 1000 latu apmērā, kas ļaus īstenot brīvā laika aktivitātes visa 2013. gada garumā. 

 

Raksta sagatavots saskaņā ar SIA "Rimi Latvia" un ziedot.lv sniegto informāciju.