Rīgā likvidē kārtējo skolu - Rīgas Centra sākumskolu

Nākamā gada septembrī skolēniem durvis uz zināšanām vairs nevērs Rīgas Centra sākumskola, kas tiks apvienota ar Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu, portālam mammamuntetiem.lv apliecināja Rīgas domē. 

Rīgā tiek likvidēta kārtējā skola. Foto autors - Andris Vīgants.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīgā tiek likvidēta kārtējā skola. Foto autors - Andris Vīgants.

 

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde portālam mammamuntetiem.lv skaidroja, ka saskaņā ar Rīgas domes 2011.gada 18.janvāra lēmumu par Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveidošanas pasākumiem, ar 2013.gada 1.jūliju tiks sākta Rīgas Centra sākumskolas likvidācija, nododot Rīgas Centra sākumskolas izglītības programmas īstenošanu Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolai.

Jau vairāki mammamuntetiem.lv lasītāji, kuru bērni mācās Rīgas Centra sākumskolā, pauduši sašutumu par šādu pašvaldības lēmumu, jo piespiedu kārtā bērniem jāmācās skolā, kuras prestižs pēdējos gados esot krietni krities.

Tas nozīmē, ka jau šobrīd Rīgas Centra sākumskolā notiek Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un skolas organizētas tikšanās gan ar skolas kolektīvu un administrāciju, kurā piedalās arī arodbiedrības pārstāvji, kā arī Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas vadība. Notiek tikšanās arī ar skolēnu vecākiem. Šajās tikšanās reizēs notiek sarunas par skolu turpmāko darbību attiecībā uz administrāciju apvienošanu, skolēnu mācību procesa nodrošināšanu u.tml.

Līdz Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas ēkas Bruņinieku ielā 24 rekonstrukcijas sākšanai, mācības notiks abu skolu pašreizējās telpās - Bruņinieku ielā 24a un Tērbatas ielā 69.

 

Šajā mācību gadā Rīgas Centra sākumskolā mācās 336 bērni, bet Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā 401 bērns. Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas telpās pietiek vietas tik lielam skolēnu skaitam, cik liels tas būs pēc skolu apvienošanas, jo skolas ietilpība ir vairāk nekā 800 skolēniem, apliecināja I.Vilde.

Reklāma
Reklāma

 

Neliels ieskats vēsturē - 1991.gadā Rīgas 7.vidusskola atgūst savu vēsturisko nosaukumu Rīgas Natālijas Draudziņas ģimnāzija, bet 1996.gadā skola sāk darboties pēc ģimnāzijas struktūras, kas nozīmē, ka tajā mācās skolēni no 7. līdz 12. klasei. Īstenojot Rīgas pašvaldības skolu tīkla pilnveides pasākumus, reorganizējot Rīgas 99. vidusskolu un Rīgas Natālijas Draudziņas ģimnāziju, 2011./2012. mācību gadā darbu sāka Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola.

 

Tikmēr jau vairāki mammamuntetiem.lv lasītāji, kuru bērni mācās Rīgas Centra sākumskolā, pauduši sašutumu par šādu pašvaldības lēmumu, jo piespiedu kārtā bērniem jāmācās skolā, kuras prestižs pēdējos gados esot krietni krities. Uzzinot par jaunumiem, vecāki jau sākuši meklēt citas iespējas bērniem izglītoties, apzinoties, ka Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā savus bērnus nelaidīšot.