Fenheļa biezeņzupa

Fenhelī ir divreiz vairāk C vitamīna kā apelsīnā, un tas stiprina imūnsistēmu, savukārt topinambūrs ir ļoti labs dzelzs avots. Šie dārzeņi nodrošinās īstu garšas virpuli un piešķirs daudzveidību ikdienas maltītei. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 porcijas

Nepieciešams:

• Fenhelis – ½ gab.

• Topinambūrs – 1 kg

• Puravs – 1 gab.

• Spināti – 3 saujas

• Ķiploks – 3 daivas

• Rozmarīns – 1 ēdamk. 

• Citrons – 1 gab.

• Olīveļļa – 2 ēdamk.

• Dārzeņu buljons vai ūdens – 1½ l

• Sāls, pipari – pēc garšas 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošanas laiks: 1 h

Pagatavošana:

1. Bļodā lej ūdeni vai buljonu, izspied no citrona sulu un pievieno šķidrumam 

2. Nomizo topinambūrus, sagriez gabaliņos un liec sagatavotajā citronūdenī vai buljonā ar citronu, lai tie neiekrāsotos tumši (topinambūru vietā vari izmantot kartupeļus vai ziedkāpostus) 

3. Notīri un sagriez puravu, fenheli un ķiploka daiviņas 

4. Topinambūru izņem no citronūdens

5. Katlā ielej olīveļļu, tajā liec topinambūru, pievieno puravus, ķiplokus, fenheli un apcep olīveļļā 3 – 5 minūtes

6. Pievieno citronūdeni vai buljonu, kā arī rozmarīnu un vāri vismaz 30 minūtes

7. Ļauj zupai 5 minūtes atdzist, pievieno svaigos spinātus un sablenderē

8. Kad zupa sablenderēta, uzkarsē to no jauna, pievieno sāli un piparus.

 

Recepti piedāvā: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas