Rīgā atsāksies bezmaksas latviešu valodas kursi

No 25.februāra Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) aicina Rīgas iedzīvotājus pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursos, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldībā. 

FOTO: Marika Eglīte

 

Informācija par pieteikšanos, tostarp kontakttālrunis un izglītības iestādes atrašanās vieta, pieejama interneta vietnēs: www.iksd.riga.lv, www.riga.lv. Valodas apmācības vietu Rīgas iedzīvotāji varēs izvēlēties paši sev izdevīgā vietā atbilstoši pievienotajam sarakstam un pieteikties kursiem, sazinoties ar izvēlēto iestādi.

RD IKSD, izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos projektus konkursā "Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem", projektu īstenošanai finansiālu atbalstu piešķirs piecām iestādēm. Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kas nodrošina iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmenī. Bez maksas latviešu valodu būs iespēja mācīties tiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā.

Reklāma
Reklāma

 

Šogad konkursa rezultātā tiks īstenoti pieci projekti par 54 377 latiem. Pērn par Rīgas pašvaldības organizētajiem latviešu valodas kursiem bija liela interese un pieprasījums no iedzīvotāju puses. Kopsummā šim projektam tika atvēlēti 158 390 lati, un kopskaitā tos pabeidza 2569 rīdzinieki.