Aktualizēs Raiņa nozīmi Latvijas vēstures un kultūras kontekstā

2015.gadā Latvijā tiks atzīmēta dzejnieka Jāņa Raiņa 150 gadu jubileja. Gatavojoties šai apaļajai jubilejai, vēsturniece Iveta Vasitova nolēmusi sākt jaunu tradīciju - nodarbību ciklu "Lasījumi par Raini".

Foto iesūtīja Rita Jansone.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtīja Rita Jansone.

"2015.gadā Latvijā tiks atzīmēta Raiņa 150 gadu jubileja. Daugavpils pievārtē - Randenē, Berķenelē - ir pagājusi dzejnieka bērnība, bet Grīvas vācu skolā (šodien J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola) ir pavadīti četri gadi. Šķiet, ka ir pienācis īstais laiks atgādināt, varbūt no jauna iepazīties ar Raini - cilvēku, dzejnieku, sava laika izglītības ministru," tā jaunas tradīcijas "Lasījumi par Raini" veidošanā aicina piedalīties idejas autore J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja, skolas vēstures pētniece Iveta Vasitova. 

Idejas mērķis jeb aicinājums ir aktualizēt Raiņa nozīmi Latvijas vēstures un kultūras kontekstā, sniegt informāciju sabiedrībai par agrākiem un jaunākajiem pētījumiem, saistītiem ar Raiņa dzīvi un daiļradi, rosināt interesi jaunajā paaudzē par Raini kā personību, pētīt, izzināt Raiņa darbus, atrodot tajos aktuālo, sev noderīgo šodien. Tāpat nodarbību ciklos varētu rast iespēju tikties ar zinošiem un radošiem cilvēkiem.                                                                                                                                      

Pateicoties ieinteresētībai un atsaucībai, uz pirmo tikšanos visus interesentus aicina Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece, literatūrzinātniece   Gundega Grīnuma.

 

Reklāma
Reklāma

Nodarbības notiks:

5.februārī plkst.12.30 J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā. Tēma - "Rainis Kastaņjolā".

6.februārī plkst.11 Raiņa mājā Berķenelē. Tēma - "Rainis kā lasītājs".

Uz nodarbību cikliem aicināti pedagogi un citi interesenti.