Fadžs (fudge - burvīgs šokolādes našķis!)

Šokolādes kārums svētku reizei.

Recepte visiem, kas dievina šokolādi. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Recepte visiem, kas dievina šokolādi. Foto: Imants Ķīkulis

20 gabali

Gatavo: 20 minūtes + 4 stundas atdzesēšanai 

Nepieciešams:

395 g iebiezinātā piena

400 g šokolādes

100 g valriekstu

50 g sviesta

60 ml ruma

Reklāma
Reklāma

 

Gatavo:

1. Gatavo fadžu. Izklāj 20x20 cm veidni ar cepamo papīru. Iebiezināto pienu, sviestu un šokolādi liec traukā un karsē ūdens peldē (tā, lai trauks neskaras klāt ūdenim), kamēr masa ir viendabīga. Piemaisi rumu un riekstus. Lej masu veidnē un nolīdzini virsu. 

2. Atdzesē un pasniedz. Atdzesē 30 minūtes istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai pat uz nakti. Pasniedzot sagriez gabaliņos. 

 

Recepte: žurnāls Labu apetīti!

 

Sastāvdaļas