Melnās šokolādes trifeles. Recepte Valentīndienas svinībām

Kas gan būtu svētku maltīte bez grēcīgi salda fināla.

Visiem, kas dievina šokolādi.

FOTO: Shutterstock.com

Visiem, kas dievina šokolādi.

25 gabali

Gatavo: 1,5 stundas + 8 stundas dzesēšanai

Nepieciešams: 

300 g melnās šokolādes

150 ml saldā krējuma

2 ēdk. apelsīnu liķiera

rotāšanai (pēc izvēles) melnā šokolāde, kakao, baltā šokolāde, piena šokolāde 

 

Gatavo:

Reklāma
Reklāma

1. Gatavo trifeļu masu. Ļoti smalki salauz šokolādes gabaliņus un liec traukā. Uzkarsē saldo krējumu un pārlej šokolādei, mirkli ļauj pakust, tad maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Pielej liķieri un vēlreiz izmaisi. 

2. Atdzesē un veido trifeles. Liec trauku ledusskapī uz aptuveni divām stundām, līdz masa ir tik cieta, ka no tās var veidot bumbiņas. Izveido 25 vienādas trifeles un uz kādām divām stundām ieliec ledusskapī.

3. Rotā. Pēc tam, ja vēlies, trifeles vari iemērkt kausētā melnā, baltā vai piena šokolādē vai apviļāt kakao, vai samaltos riekstos. Tad vēlreiz liec ledusskapī uz aptuveni četrām stundām. 

 

Recepte: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas