Sildāmies! Karsto kokteiļu receptes

Piedāvājam iepazīties ar dažu karsto dzērienu vienkāršām receptēm. Bāra - restorāna "Garāža" bārmenis Raimonds palīdzēja pagatavot divus bezalkoholiskos kokteiļus, kas bagātināti ar daudz dažādiem vitamīniem, kā arī vienu karsto dzērienu, ko drīkst dzert tikai pieaugušie.

Aukstā laikā vislabākais ķermeņa sildītājs ir karsts, vitaminizēts dzēriens.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Aukstā laikā vislabākais ķermeņa sildītājs ir karsts, vitaminizēts dzēriens.

Karstā brūklene

Sastāvdaļas:

Dabīga brūkleņu sula

Dabīgs brūkleņu fruktozes sīrups

Ābolu vai apelsīnu sula, vai ūdens

Pūdercukurs - pēc garšas

Ja mājās ir, var pievienot garšas pastiprinātāju - apelsīnu esenci

Visas sastāvdaļas sajauc un uzkarsē katliņā. Bārā karstos kokteiļus karsē ar tvaiku, bet mājās to var darīt parastā katliņā. Vienīgi jāraugās, lai sastāvdaļas netiktu pārkarsētas, jo tad pazudīs visi vitamīni. Šo dzērienu var dzert visa ģimene, bet to var arī papildināt ar degvīnu vai gaišo rumu.

karsta bruklene

Ingvera tēja "Garāžas" gaumē

Sastāvdaļas:

Puse laima

Piecas, sešas šķēlītes nomizota ingvera

Pāris svaigu piparmētru lapiņu

30 grami medus

Sākumā sagriež laimu un ingveru, pievieno piparmētras. Visu glāzē saspaida ar stampiņu. Tad pievieno medu (nedaudz vairāk nekā ēdamkaroti) un uzlej karstu ūdeni. Lai vitamīni nepazustu, ūdenim jāļauj nostāvēties. Vislabāk apliet ar aptuveni 70 grādu karstu ūdeni. Ja ir vēlēšanās, arī šim dzērienam var pievienot rumu vai degvīnu.

ingverteja

Reklāma
Reklāma

Un šāds ir gala rezultāts - skaisti!!

ingvers

Karstais balzams

Sastāvdaļas:

Aptuveni 50 gramu melnā balzāma

Aptuveni 20 gramu svaigi spiestas citronu sulas

Kazeņu sīrups (var lietot jebkuru saldu sīrupu, kas ir pieejams mājās)

Upeņu sula

garazas barmenis

Visas sastāvdaļas glāzē samaisa un uzkarsē. Arī šim dzērienam karsēšanas laikam jābūt tādam, lai šķidrums neuzvārītos - pazudīs gan vitamīni, gan alkohola grādi. Bārmenis Raimonds uzsvēra, ka, mājās gatavojot dzērienus, jāatceras - cik skābu sastāvdaļu lietojat, tik pretim jāpievieno kaut kas salds. Un nevajag baidīties eksperimentēt ar vasarā sarūpētajiem gardumiem no pagraba - sīrupiem, ogām. Svaigas ogas noderēs kā lielisks dekors jebkuram dzēriena noformēšanai.

balzams

Arī karstvīnu var pagatavot pats!

Veikalu plauktos patlaban var izvēlēties dažādus karstvīnus, taču to arī pats var mājās pagatavot. Atliek vien izvēlēties sev tīkamāko vīnu - turklāt der gan sarkanais, gan baltais vīns. Ja vīns ir skābs, tad jāpievieno cukurs vai kāds augļu sīrups. Turpretim, ja vīns ir ļoti salds, var pievienot citronu sulu garšas paskābināšanai. Tad vīnam pievieno nedaudz brendija vai arī portvīna, pieliek garšvielas pēc garšas - kanēļa standziņas, krustnagliņas, apelsīna šķēlītes. Ja nepatīk "peldošas" krustnagliņas, tās var iebalkstīt apelsīna šķēlītēs, pamāca bārmenis Raimonds. Tad visu uzkarsē un var baudīt.

Lai jums izdodas gardi dzērieni un nosvinēt skaistus svētkus!

Atgādinām, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību. 

Bārs - restorāns "Garāža" atrodas Vecrīgā, Aldaru ielā 10. Vairāk uzzini www.garazabars.lv