Grāmatiņa par to, kā jūtas bērni, kam ir brālis vai māsa ar autismu

Latvijas Autisma apvienība projekta „Biedrības „Latvijas Autisma apvienība” administratīvās kapacitātes stiprināšana” ietvaros ir izdevusi grāmatiņu „Mans neparastais brālis”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatā piecgadīga zēna ar autismu astoņgadīgā māsa Elza dalās ar savām izjūtām, novērojumiem, kā arī vienkāršām ikdienas dzīves situācijām ar kurām nākas saskarties ikvienai ģimene, kurā aug bērns ar autismu. Grāmatā sniegti arī ieteikumi, kas apkārtējiem var palīdzēt labāk izprast bērnu ar autismu.

Citāts no grāmatiņas: „Tad, kad es biju drusciņ mazāka un neko nezināju par autismu, man likās, ka esmu vainīga, ka brālis kliedz vai raud… Pirms manas dzimšanas dienas vecāki man jautāja, vai es aicināšu savus klasesbiedrus. Es ļoti gribēju kādu aicināt ciemos, bet biju nedaudz satraukusies par to, kā uzvedīsies Jānis un ko mani klasesbiedri teiks par Jāni… Es biju ļoti pārsteigta par to, cik mani klasesbiedri bija saprotoši, viņi teica, ka pirmo reizi dzird vārdu „autisms” un vēl teica paldies, ka es pastāstīju. Mana klasesbiedrene jautāja, vai man nav grūti. Es teicu, ka visiem cilvēkiem kādreiz mēdz būt grūti, bet ka ar Jāni nav grūti, jo viņš ir mans brālis un es viņu mīlu.”


Autisma biedrības biedriem, kā arī visiem interesentiem grāmatiņu iespējams saņemt Rīgā, Torņa ielā 4 – 3B, 301, iepriekš piesakoties pa tālruni: 29716155.

Par biedrību:
Latvijas Autisma apvienība ir dibināta 2006.gada 1. oktobrī. Biedrībā apvienojušies gan speciālisti, gan vecāki, kuriem ir bērni (arī jauniešu un pieaugušo vecumā) ar autiskā spektra traucējumiem. Apvienības mērķis ir cilvēku ar autiskā spektra traucējumiem tiesību un interešu aizsardzība Latvijā.

Reklāma
Reklāma

Plašāku informāciju par biedrību un tās īstenotajiem projektiem varat atrast biedrības mājaslapā: www.autisms.lv