Ko darīt, lai, mizojot sīpolus, nebūtu jāraud?

Pietiek raudāt! Ir daudz knifu, lai sīpola mizošana būtu ātra un bez asarām.

Izlasi padomus, un sīpoli tev vairs neliks liet asaras!:)

FOTO: Shutterstock.com

Izlasi padomus, un sīpoli tev vairs neliks liet asaras!:)

  • Sīpolu mizo zem tekoša ūdens. Tad gaisā neizplatās vielas, kas kairina acis.
  • Smalcinot sīpolus, daži pavāri izmanto šādu metodi: paņem baltmaizes šķēles mīkstumu, saspaida, izveidojot nelielu bumbiņu. To uzdur uz naža asmens gala, bet sīpolus smalcina ar naža vidējo daļu. Uzdurtā mīkla sasūc sevī sīpolu izdalīto kairinošo vielu. Otrs variants — iebāzt mutē rupj maizes šķēli un, griežot sīpolus, maizi nepārtraukti košļāt (daži pavāri tā dara un saka, ka tas palīdzot neraudāt).
  • Ja mājās ir slēpotāju vai nirēju brilles, griežot sīpolus, var izlīdzēties ar tām.
  • Vēl viens risinājums ir griezt sīpolu ļoti lēni, nevis ātri sakapāt. Jo lēnāk kustēsieties, jo mazāk sīpolu izdalītās esences sajauksies ar gaisu un kodīs acīs.

 

Skaties videopadomu, kā ātri nomizot sīpolu – rāda Mārtiņš Sirmais

 

Reklāma
Reklāma

 

Padoms no žurnāla Dienas ēdieni

Saistītie raksti