5 padomi, kas jāievēro, lai sanāktu garšīgi štovētie kāposti

Skābi kāposti ir būtisks vitamīnu avots, turklāt ļoti gards!
Uz kilogramu kāpostu var pievienot arī kilogramu svaigu rīvētu burkānu — tie piešķirs apetītlīgāku krāsu.

FOTO: Shutterstock.com

Uz kilogramu kāpostu var pievienot arī kilogramu svaigu rīvētu burkānu — tie piešķirs apetītlīgāku krāsu.

  1. Jābūt labiem skābētiem kāpostiem, kuriem nav klāt dzērvenes vai burkāni.
  2. Kāpostus gatavo cūku vai zosu taukos, pievieno karamelizētu cukuru (1 kg kāpostu pievieno aptuveni 100 g karamelizēta cukura), minimālā daudzumā arī tomātu pastu.
  3. Uz kilogramu kāpostu var pievienot arī kilogramu svaigu rīvētu burkānu — tie piešķirs apetītlīgāku krāsu.
  4. Ja neizmanto dzīvnieku taukus, var lietot eļļu.
  5. Var pirkt arī gatavus štovētus kāpostus, piemēram, Dimdiņkāpostus, un mājās uzlabot, pievienojot speķi vai desiņas.

 

Padoms no Mammamuntetiem.lv - lai kāposti sanāktu skaisti brūni, tos var dažas reizes nedaudz piededzināt!;)

 

Reklāma
Reklāma

Atbild MĀRIS JANSONS, restorāna Bibliotēka Nr.1 šefpavārs

Avots: Dienas Ēdieni

Saistītie raksti