Plūmju un graudu putriņa mazulim

 1 porcijai no 7 mēnešu vecuma 

Putriņa pēcpudienai. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Putriņa pēcpudienai. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

Gatavošana: 15 min 190 kcal, 3 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 25 g ogļhidrātu

Sastāvdaļas:

100 g plūmju bez kauliņa,

2 ēdamk. ābolu sulas,

20 g plēkšņu kviešu pārslu,

1 tējk. sviesta (8 g)

 

Pagatavošana:

1. Plūmes nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Ieber katlā, pielej ābolu sulu un uzvāra. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes.

2. Pievieno 100 ml ūdens un pārslas, samaisa, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 2 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa sviestu un sablenderē.

Reklāma
Reklāma

 

PADOMS: AIZCIETĒJUMU GADĪJUMĀ

Plūmes aktivizē gremošanas procesu, tāpēc tās ir ieteicamas zīdaiņiem, kuri cieš no aizcietējumiem.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

Sastāvdaļas