3. novembrī "BILDES" aicina uz koncertu bērniem

Arī šogad mūzikas un mākslas festivālā „BILDES” ir īpaši padomāts par vismazākajiem pasākuma apmeklētājiem, piedāvājot jautru, sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu koncertu bērniem.

Bērnu vokālais ansamblis „Knīpas un Knauķi” šogad „BILDĒS” uzstāsies dziedātāja, komponista un grupas „Cosmos” dalībnieka Andra Sējāna vadībā, kurš aizstāj ārzemēs esošās kolektīva skolotājas.  Foto: Uldis Siliņš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu vokālais ansamblis „Knīpas un Knauķi” šogad „BILDĒS” uzstāsies dziedātāja, komponista un grupas „Cosmos” dalībnieka Andra Sējāna vadībā, kurš aizstāj ārzemēs esošās kolektīva skolotājas. Foto: Uldis Siliņš.

Tajā būs iespēja klausīties un dziedāt līdzi gan Latvijā pazīstamāko bērnu popgrupu un izpildītāju jaunākajām dziesmām, gan jau zināmām melodijām. Šis koncerts būs klausāms 3. novembrī plkst. 13.00 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotāji „BILŽU BIROJS”.

Dziedātājs Nikolajs Puzikovs, kurš koncertā uzstāsies kopā ar bērnu ansambli „Vējā”, stāsta, ka viņam vienmēr ir liels gandarījums dziedāt bērniem, jo šādi pasākumi, viņaprāt, ir ļoti sirsnīgi: „Galvenokārt ar savu grupu muzicēju mazliet vecākai auditorijai, taču tās emocijas, ko sniedz priecīgi bērni, ir neaprakstāmas, – vēl jo vairāk, ja varam dziedāt kopā.” Jaunais mūziķis arī atceras, ka pirmoreiz, kad apciemojis ansambli tā kultūras namā Lapmežciemā, jutis, ka mazie dziedātāji viņu ļoti gaidīja: „Ir ļoti patīkami apzināties, ka mana daiļrade patīk arī bērniem, tas motivē uzstāties vēl pārliecinošāk un atbildīgāk!” Koncertā N. Puzikovs kopā ar ansambli „Vējā” izpildīs kādu sirsnīgu un melodisku dziesmu no Ulda Marhilēviča repertuāra.

Bērnu vokālais ansamblis „Knīpas un Knauķi” šogad „BILDĒS” uzstāsies dziedātāja, komponista un grupas „Cosmos” dalībnieka Andra Sējāna vadībā, kurš aizstāj ārzemēs esošās kolektīva skolotājas. „Arī es kādreiz biju knauķis, un ir ļoti interesanti atgriezties festivālā šī ansambļa sastāvā, jo gan koncerts bērniem, gan „BILDES” kopumā ir jautrs un spilgts muzikāls piedzīvojums gan lieliem, gan maziem.” domā A. Sējāns. Viņš uzskata, ka šis pasākums ir ļoti jauka un izglītojoša tradīcija, un cer, ka arī bērni to tā sāks uztvert. Koncertā „Knīpas un Knauķi” izpildīs divas A. Sējāna komponētās dziesmas, turklāt viena no tām paredzēta kā interesanta rotaļa.

Savukārt bērnu vokālā ansambļa „Podziņas” (šogad svin 20 gadu jubileju) vadītāja Skaidrīte Daugule „BILDES” raksturo kā ļoti pozitīvu pasākumu, ko mazie dziedātāji ik gadu ļoti gaida: „Bērniem tas ir liels notikums, jo notiek aktīva gatavošanās mēģinājumos, ir gandarījums, ka atkal būs iespēja uzstāties uz lielās skatuves, kā arī mākslas darbu gatavošana festivāla izstādei vienmēr izvēršas par ļoti radošu un vienojošu procesu.” Koncertā „Podziņas” izpildīs dziesmas gan no Atvara Sirmā, gan „Prāta Vētras” repertuāra.

Koncertā bērniem uzstāsies vēl arī tādi mākslinieki kā „Dzeguzīte”, „Jūras akmentiņi”, Kaukuļu ģimene, Adrija Silva & Adrians Kukuvasi, „Little Poppy”, „MOMO”, „Rīgas akmentiņi”, Samanta un Haralds Sīmanis, „Tu un es”, „Tev un man” un Igeta Gaiķe, „Visi kā viens”, Sandra Bula un Gustavs un Āris Ziemeļi.
Koncertu vadīs Māra Ulme un Edvards Vārdaunis.

Paralēli mūzikas baudīšanai pasākuma apmeklētāji varēs baudīt arī garšīgus pārsteigumus no koncerta atbalstītāja – saldējuma „Tio”, – bet piedaloties konkursos un citās aktivitātēs, saņemt gardas un veselīgas balvas no „Gutta”, kā arī cienāties ar „Selga” gardumiem. Tāpat gan pirms koncerta, gan starpbrīžos darbosies īpaša fotostudija, kurā klausītājus gaidīs Guttiņš un Cepumiņš Selga.

Ar visu festivāla "BILDES 2012" koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

POP-, OP-, FOLK-, ROK-artā veidotā "BILŽU" izstāde "MASKAS" no 1. līdz 3. novembrim būs aplūkojama Rīgas Kongresu namā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv/organizers/118.

 

Reklāma
Reklāma