Jogurta zupa ar frikadelēm turku gaumē

Klasiskā zupa, lai pārdzīvotu auksto un garo ziemu. Reizēm šķidrumu nolej un pasniedz tikai biezumus, toties pievieno vēl papildu jogurta devu.

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošana 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

1 l ūdens

1 burkāns

250 g maltas liellopa gaļas

1 olas baltums

1 ļoti smalki sakapāts sīpols

1 ēdk. tomātu biezeņa

1/2 tases rīsu

2 lieli kartupeļi

Reklāma
Reklāma

300 g jogurta

1 olas dzeltenums

1 deserta karote miltu

sāls, malti pipari, muskatrieksts

 

Gatavošana: 

1. Gatavo frikadeles. Malto gaļu samaisi ar olas baltumu, sakapātu sīpolu, tomātu biezeni, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadelītes.

2. Vāri zupu. Uzvāri ūdeni un pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu. Liec iekšā frikadeles un uz mazas uguns vāri aptuveni 10 minūtes. Nomizo kartupeļus, sagriez gabaliņos un ieber zupā. Jogurtu sakul ar olas dzeltenumu un miltiem, iemaisi zupā un vāri vēl aptuveni 7 minūtes. Pārkaisi ar maltu muskatriekstu.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas