Glazēti biezpiena sieriņi. Gatavojam paši.

 06. aprīlis 2018 20:05 mammamuntetiem.lv Recepte

Pagatavosim glazētus biezpiena sieriņus ar cepumu garšu! Ļoti vienkārši un gardi.



Foto: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:

Mīļākie cepumi vai arī cepumi, kas ir pa rokai. Man bija 1/2 paciņa Selgas cepumi
Biezpiens, kas šķiet visgardākais. Man bija vājpiena, graudains, mitrs ap 150-200g
Šokolāde glazēšanai 100g
Var arī pievienot svaigo sieru vai kausēto klasisko sieru, vai iebiezināto pienu gan vārītu, gan nevārītu. Man bija viena ēd.k vārīts iebiezinātais piens.
 
Pagatavošana:
Cepumu un biezpiena daudzums ir aptuvens, jo sausāks biezpiens, jo mazāk var aiziet cepumi, jo mitrāks, jo vairāk cepumi.
Cepumus sablenderējam drupačās.
Ja biezpiens ir graudains, tad to arī sablenderējam krēmīgā masā.
Biezpienam pievienojam iebiezināto pienu, tad cepumu drupačas. Visu izmaisām.
Masai jāsanāk ļoti biezai. Ja nepieciešams, pievienojam vēl cepumus.
Ieliekam uz 30 minūtēm ledusskapī.
Pēc tam veidojam sieriņiem formu kādu vēlamies. Biezpiena sieriņu masa ir bieza un nelīp pie rokām, viegli ar to strādāt.
Izkausējam šokolādi.
Apviļājam katru sieriņu šokolādē, liekam uz folija un saldētavā uz 10 minūtēm, lai sacietē šokolāde.
Es vēl apbēru ar krāsainiem graudiņiem.
Ja mājās atrodas rieksti, žāvēti augļi, marmelāde vai kas tam līdzīgs,droši liekam klāt, un iegūsim citas garšas sieriņus. 
 
Garšo lieliski!
 
 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas