Tomātu un baklažānu sacepums

 05. septembris 2012 20:00 Recepte

Lieliska, viegla un aromātiska piedeva. Papildinot ar bagātīgu mērci, vari pasniegt kā pamatēdienu. Vari izmantot arī kabaci un sīpolus.



Foto: Imants Ķīkulis


 4 porcijas

Gatavošana 10 minūtes plus 40 minūtes cepšanai
 
Sastāvdaļas:
6 tomāti
2 baklažāni
3 daiviņas ķiploka
svaigi malti pipari
sāls
2 ēdk. olīveļļas
pāris zariņu timiāna
 
Gatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagriez tomātus un baklažānus ripās. Kārto tos pamīšus dziļā cepamā veidnē, pa vidu iemetot veselas ķiploku daiviņas. Visam pārkaisi piparus, sāli pēc garšas, pārslaki ar eļļu un uzliec timiāna zariņus. Cep aptuveni 20 minūtes, tad ar radušos dārzeņu sulu pārlaisti sacepuma virsu un cep vēl 20 minūtes. 
 
 Avots: žurnāls "Labu Apetīti" 2009/9



0 Pievienot komentāru

Kategorijas