Ideja, kā pavadīt laiku mašīnā - vingrini sejas muskuļus

Mašīnā mēs mēdzam pavadīt daudz laika. Un izrādās, ka to var izmantot lietderīgi, veicot... sejas vingrinājumus!

Vingrinot sejas muskuļus, nevajag aizmirst, ka drošība uz ceļa ir pirmajā vietā!

FOTO: Shutterstock.com

Vingrinot sejas muskuļus, nevajag aizmirst, ka drošība uz ceļa ir pirmajā vietā!

Acu atvērējs

Brīdinājums: šo vingrinājumu drīkst veikt, vienīgi stāvot pie sarkanās gaismas vai STOP zīmes. Novietojiet abus rādītājpirkstus kopā starp uzacīm, viegli uzspiežot. Īkšķus maigi aplieciet ap acu ārējiem kaktiņiem tā, it kā jums uz acīm būtu saulesbrilles. Cieši samiedziet acu plakstiņus. Skaitiet līdz 40, ik pēc brīža palūkojieties ar vienu aci, vai luksaforā nav mainījusies gaisma, un turpiniet ar cieši samiegtām acīm. Skaitiet līdz 30.

 

Grumbu gludinātājs

Uzlieciet izstieptus vienas rokas pirkstus pieres vidū. Velciet pirkstus pret uzacīm uz leju. Spēcīgi celiet uzacis uz augšu. Jūs sajutīsiet pierē it kā stīpas radītu saspīlējumu. Izturiet un saskaitiet līdz 30.

 

Apakšējo plakstiņu pacēlājs

Pielieciet labās rokas īkšķi pie labās acs ārējā kaktiņa un labo rādītājpirkstu pie kreisās acs ārējā kaktiņa. Stingri miedziet apakšējos plakstiņus uz augšu. Spiedieies prom no stūresrata, skaitot līdz 40. Turiet acis plaši atvērtas un skatieties uz ceļu sev priekšā.

 

Sejas pildītājs

Atveriet muti un stingri velciet mutes kaktiņus uz iekšu, it kā tuvinot aizmugurējiem dzerokļiem. Spiediet augšlūpu uz leju pie augšzobiem. Turiet apakšlūpu cieši piespiestu pie apakšējiem priekšzobiem. Savelciet muti mazāku, bet ne smaida grimasē. Uzlieciet un turiet vienas rokas īkšķi un rādītājpirkstu uz sejas pie mutes kaktiņiem. Veiciet nelielas apļveida kustības pa seju, iztēlojoties, ka no mutes kaktiņiem izaug lieli, tukli vaigi. Turpiniet mazās apļveida kustības, līdz sajūtat, kā muskuļi briest. Lēnām atvelciet pirkstus no sejas, turpinot apļveida kustības, un atspiedieties pret stūri papildu pretestībai. Kad sejas muskuļos sākat sajust karstumu, ar pirkstiem veiciet ātras apļveida kustības, lai karstuma sajūtu pastiprinātu. Skaitiet līdz 30.

 

Reklāma
Reklāma

Vaigu uzmundrinātājs

Atveriet muti un atvelciet augšlūpu un apakšlūpu prom vienu no otras, cik vien stingri varat, izveidojot garu, šauru, stingru ovālu. Noturiet šo formu. Augšlūpu stipri piepiediet pie zobiem. Uzlieciet vienas rokas īkšķi un rādītājpirkstu uz vaigu augšējās daļas. Smaidiet ar augšlūpas vidējo daļu, iedomājoties izteiksmi un skaņu, kad saožat ko nejauku, - "ouu". Katru reizi, kad smaidāt, virziet muskuli uz augšu zem vaiga. Jūs sajutīsiet vaigu muskuļu kustības zem pirkstiem. Atkārtojiet šo kustību 20 reizes. Katru reizi, kad jūs smaidāt un atbrīvojaties, varat atgrūsties no stūresrata, lai pastiprinātu enerģiju. Kad smaidāt divdesmito reizi, ar spēku attāliniet abas lūpas vienu no otras. Lēnām celiet īkšķi un rādītājpirkstu no vaigiem uz augšu līdz salona griestiem, iztēlojoties, kā enerģija pārvietojas no sejas vidus un paceļas virs galvas. Vibrējoši kustiniet plaukstu virs galvas, skaitot līdz 20.

 

Deguna pārveidotājs

Ar rādītājpirkstu spiediet degungalu uz augšu un turiet stingri. Pūlieties liekt degunu uz leju, velkot augšlūpu lejup pāri zobiem uz leju. Noturiet tā sekundi, tad atbrīvojiet lūpu. Atkārtojiet šo kustību 30 reizes. Jūs katru reizi sajutīsiet degungala spiedienu pret pirkstu. Ja jums ir šķībs, saliekts deguns, stipri spiediet degungalu uz augšu pretēji sašķiebuma virzienam. Atkārtojiet vēlreiz.

 

Lūpu celšana

Salieciet lūpas kopā, bet nesakniebiet. Sasprindziniet mutes kaktiņus tā, it kā ar katru no tiem jūs sūktu citronu. Nesakodiet zobus. Uzlieciet uz mutes kaktiņiem vienas rokas īkšķi un rādītājpirkstu. Atvelciet pirkstus no mutes kaktiņiem, veicot ar tiem vieglas kustības augšup un lejup, un iztēlojieties, kā mutes kakti;ni paceļas par pāris centimetriem augšup un par pāris centimetriem lejup, lai pastiprinātu noguruma sajūtu.

 

Lūpu apaļotājs

Ieritiniet augšlūpu uz iekšu un pievelciet to pie augšējām smaganām. Iztēlojieties, ka jūs saspiežat augšlūpas vidū esošu lodīti. Pliķējiet ar rādītājpirkstu augšlūpas viduspunktā. Ar lēnām riņķveida kustībām, atdarinot lodītes apveidu, attāliniet pirkstu no lūpas, līdz sākat just karstumu vai notirpumu. Veiciet ar pirkstu 15 ātras riņķveida kustības. Uzlieciet īkšķi vienam mutes kaktiņam, bet rādītājpirkstu - otram mutes kaktiņam un iztēlojieties, ka mutes kaktiņos ir pa lodītei. Atkārtojiet vingrinājumu, atgrūžoties no stūresrata, lai pastiprinātu enerģiju. Visu vingrinājuma laiku turiet augšlūpu ievilktu un piespiestu smaganu līnijai. Turpiniet līdz mutes kaktiņos jūtat karstumu, tad veiciet 20 ātras riņķveida kustības ar īkšķi un rādītājpirkstu.

 

Avots: Kerola Madžo "Tonizējoši vingrinājumi sejai", R.: "Zvaigzne ABC".