"Zvaigžņu dzirksts" albums jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem

Mūzikas grupa „Zvaigžņu dzirksts”, kurā mūzikas pedagogu pavadībā muzicē 8 talantīgi jaunieši ar intelektuālās attīstības traucējumiem plāno izdot otro kompaktdisku ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni un toleranci pret cilvēkiem ar invaliditāti. Lai šo ieceri realizētu un gūtu albuma ierakstam nepieciešamo finansējumu, jaunieši ir pieteikušu savu dalību labdarības interneta projekta www.LabieDarbi.lv augusta balsojumu konkursā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Muzikālo ansambli „Zvaigžņu dzirksts” 2005. gadā izveidoja mūzikas un speciālā pedagoģe Ieva Altrofa un bungu, perkusiju skolotājs Viesturs Samts. Kopējiem spēkiem izdevās radīt koncertēt spējīgu mūzikas grupu, kurā piedalās jaunieši ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Darbības laikā  „Zvaigžņu dzirksts” jaunieši ar savu muzikalitāti, patieso prieku un melodijām pārsteiguši ne tikai dažādos festivālos un koncertos, bet projekts saņēmis arī augsto Eiropas Komisijas novērtējumu un Youthpass apliecību. Projekts „Zvaigžņu dzirksts” tika uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem Eiropas 2007. gada neformālās izglītības projektiem.


Šādi panākumi un plaša mēroga atzinība bija lieliska motivācija turpināt iesākto, iedvesmoti muzikālā ansambļa jaunieši šobrīd ierakstu studijā strādā pie otra kompaktdiska materiālu ieraksta. Diemžēl jāatzīst, ka reizēm, lai sasniegtu mērķi nepietiek pat ar viscītīgāko darbu, lai visi pūliņi nebūtu veltīgi, aicinām ikvienu atbalstīt muzikālo ansambli „Zvaigžņu dzirksts”, kas šobrīd piedalās www.labiedarbi.lv projektu balsojuma konkursā un kandidē uz nepieciešamu finansiālu atbalstu kompaktdiska izdošanai.
Kompaktdisks būs brīvi pieejams un tiks izdots ar mērķi veicināt izpratni par cilvēkiem ar intelektuālā rakstura traucējumiem un to radošajām spējām, kā arī diska izplatīšanai līdzīgām organizācijām, lai iedrošinātu uz šķietami neiespējamiem darbiem.


Reizēm, lai realizētu lielas ieceres, nepieciešama tikai maza palīdzība. Un palīdzēt šobrīd var ikviens idejas atbalstītājs - bez maksas nobalsojot projekta mājas lapā www.labiedarbi.lv  vai arī portālā www.draugiem.lv/labiedarbi.lv. Patlaban projekts ar 323 balsīm atrodas balsojuma 8. vietā.
Nobalsojot tu sniegsi savu ieguldījumi un nenovērtējamu iespēju cilvēkiem ar ierobežotām iespējām darbojoties grupā, attīstīt savas prasmes un veiksmīgi integrēties sabiedrībā.

Reklāma
Reklāma


Par projektu LabieDarbi.lv
LabieDarbi.lv ir interneta labdarības projekts - konkurss, kurā ik mēnesi piedalās 10-15 projekti, lai uzvaras gadījumā iegūtu līdz 2000 Ls lielu finansiālu atbalstu. Finansējuma kopējais fonds veidojas no projekta atbalstītāja SMScredit.lv ikmēneša ziedojuma 0.50Ls apmērā no katra uzņēmuma izsniegtā aizdevuma iepriekšējā mēnesī. Tas, cik projekti tiks atbalstīti viena mēneša ietvaros, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.