Vienkāršā siera kūka. Ar rumu

Šo kūku esmu iecienījusi tās vienkāršības dēļ. To ilgstoši cep zemā temperatūrā, un kūkai ir lieliska konsistence. Recepte radusies manu vecāku mājās. Lai kūku būtu vieglāk pagatavot, izvēlos sieru Philadelphia (bez sāls). Tā sastāvā ir enzīmi, kas ir stabilizētāji, tāpēc kūka saglabā formu. Var izmantot arī rikotu, bet tad ieteicams kūku cept karstumizturīgā veidnē un pasniegt, neizņemot no veidnes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

1 kg krējuma siera (piem., Philadelphia, Mascarpone)

250 ml pūdercukura

2 ēdamk. vaniļas cukura

5 olas

2 ēdamk. konjaka

2 ēdamk. ruma

 

Gatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 °C temperatūrai. Veidni ar noņemamu malu (aptuveni 28 cm diametrā) ieziež ar sviestu.

Reklāma
Reklāma

Ar elektrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu. Iemaisa cukuru un vaniļas cukuru, putojot pa vienai pievieno olas. Tad pievieno konjaku un rumu, maisījumu ielej veidnē. Veidni apklāj ar alumīnija foliju tā, lai tā cieši nosegtu veidnes sānus un pamatni. Veidni uzliek uz cepamās plāts, kurā ielej tik daudz vāroša ūdens, lai tas gandrīz nosegtu veidnes malu. Cepamo plāti ar veidni liek cepeškrāsnī un cep 8 stundas. Tad izņem no cepeškrāsns un noņem foliju. Kūku uz vairākām stundām novieto istabas temperatūrā, neizņemot no veidnes.

Kūku var cept arī pa nakti, jo tad nākamajā dienā to var novietot istabas temperatūrā uz vairākām stundām. Var cept kūku agri no rīta un glabāt istabas temperatūrā līdz vēlam vakaram un pēc tam ielikt ledusskapī. Kūkai jāatdziest, pirms to izņem no veidnes.

Vispirms noņem veidnes malu. Tad kūkai virsū liek šķīvi un apgāž kūku otrādi. Uzmanīgi noņem veidnes pamatni. Ar lāpstiņu izlīdzina kūkas virsmu un rotā ar svaigām ogām. Attēlā redzamās kūkas rotāšanai izmantotas atlaidinātas lācenes, kurām pārkaisīts nedaudz pūdercukura.

 

  Avots: Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Šerilas Lindbādas grāmata Siera kūkas

 

Sastāvdaļas