No 11. augusta "V Vislatvijas zirgu dienas"

„Parādi sev zirgu!” aicina jau piekto Vislatvijas zirgu dienu organizatori. Šogad „V Vislatvijas Zirgu dienas” Inčukalnā, Jauno jātnieku skolas sporta bāzē „Zustrenes”, solās būs īsts piedzīvojums un izaicinājums visiem zirgu mīļotājiem – vienīgais, kas jādara – tam jāļaujas!

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

„Zirgs ir elegants, graciozs un ļoti spēcīgs dzīvnieks, tajā pašā laikā emocionāli ļoti trausls un viegli ievainojams. „V Vislatvijas zirgu dienu” mērķis ir aicināt ik vienu iepazīt šo cēlo dzīvnieku. Šogad zirgu dienās skatītāji varēs redzēt, cik daudz iespējams sasniegt strādājot duetā un ieguldot darbā lielu mīlestības spēku un neatlaidību,” saka Jauno jātnieku skolas valdes priekšsēdētāja Baiba Ruma.

Šogad V Vislatvijas zirgu dienas notiks divas dienas – no 11.-12.augustam un to programma būs aizraujoša gan skatītājiem, gan sportistiem, jo sacensību organizatori un maršrutu sastādītāji Ivo Miķelsons un Egils Broks īpaši piemeklējuši aizraujošus un interesantus maršrutus. Bez konkūra maršrutiem šogad Vislatvijas Zirgu dienās būs arī plaša un dažāda paraugdemonstrējumu programma, kā arī dažādas atrakcijas un izklaides visai ģimenei, lai parādītu, cik daudzveidīgs var būt šis ārēji spēcīgais dzīvnieks.

Gan sestdien, gan svētdien būs „Latvijas Šķirnes zirgu audzētāju asociācijas” rīkota šķirnes zirgu parāde. Sestdien varēsim vērot Latvijas šķirnes braucamā un sporta tipa zirgus, lai iepazītos ar Latvijas audzētāju darba rezultātiem, bet svētdienā būs dažādu  šķirņu zirgu demonstrējums, kurā varēs iepazīties ar šķirņu dažādību.

Skatītājiem viens no aizraujošākajiem maršrutiem šogad notekti būs augstlekšanas sacenības „Spēks un izveicība”, kurās jātnieki un zirgi pārvarēs četru šķēršļu rindu, šķēršļu augstums būs sākot no 130 cm, tas nozīmē, ka pirmais šķērslis ir 115 cm, otrais 120 cm, trešais 125 cm, bet ceturtais 130 cm. Pēc katra veiktā apļa šķēršļi tiks paaugstināti par 10 cm.

Arī šogad V Vislatvijas zirgu dienās būs iejādes sacensības pāriem III grupas līmenī un brīvās izvēles programma III grupas līmenī. Tāpat norisināsies arī tradicionālais „Ride & Drive” sestdienas vakarā kā dienas noslēdzošais maršruts.

„V Vislatvijas zirgu dienās” par ēdināšanu rūpēsies „Klondaika”, divās kafejnīcās varēs gan paēst kārtīgas pusdienas, gan iegādāties dažādus našķus. Apmeklētājiem un sportistiem būs iespējams iemūžināt sevi sacensību gaisotnē Retro foto salonā ar dažādiem interesantiem aksesuāriem un apģērbiem, darbosies mākslas studija, kurā bērni varēs radoši darboties, tāpat ikvienam būs iespēja vizināties ar zirgu vai poniju.
 

Reklāma
Reklāma