Seksa rotaļlietas, kas attiecībās uzšķils dzirkstelīti

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Kad attiecībās pavadīti četri, pieci un vairāk gadi, daudzi pāri uzdod jautājumu, ko darīt, lai attiecībās no jauna uzšķiltu dzirkstelīti. Daudz tiek doti padomi par laika pavadīšanu divatā, romantiskām vakariņām, seksu brīvā dabā. Bet retāk tiek runāts, ka seksu var dažādot ar rotaļlietu palīdzību.

Ir pat īpašas iekaramas mēbeles mīlēšanās ērtībai, patadziņas un striptīza stieņi. Katram atliek vien izvēlēties sev tīkamākās lietas, kuras izmēģināt kopā ar mīļoto cilvēku.

FOTO: Shutterstock.com

Ir pat īpašas iekaramas mēbeles mīlēšanās ērtībai, patadziņas un striptīza stieņi. Katram atliek vien izvēlēties sev tīkamākās lietas, kuras izmēģināt kopā ar mīļoto cilvēku.

Attiecību sākumposmā jau pati kopā būšana un klasiskais sekss ir liels piedzīvojums un pārdzīvojums. Mazliet vēlāk, kad attiecībās iegūta savstarpēja uzticēšanās,  nāk dažādu seksa pozu izmēģināšana. Un šis process arī rada lielu dažādību sajūtās. Ar laiku gan tiek atmestas neērtās pozas un tās, kuras nesniedz gana lielu baudu, un atlikušajās laika gaitā iestājas rutīna – zināms katrs nākamais pieskāriens un izdvestā nopūta. Kad šis brīdis ir pienācis, laiks jauniem izaicinājumiem. Tātad, kas jādara? Ņem mīļoto pie rokas un dodies uz īpašu veikalu, lai izvēlētos kādu īpašu lietu seksa ikdienas izkrāsošanai!

Vibratori
Vibrators (vai pat vairāki) ir lieta, ko atvilktnē pie gultas vajadzētu turēt ne tikai vientuļniekiem, bet ikvienam draiski noskaņotam pārim. Mūsdienās vibratoru klāsts ir tik plašs un daudzveidīgs, ka spēj sagādāt tīkamus mirkļus pat visizvēlīgākajiem seksuālās baudas guvējiem. Daudziem vīriešiem patīk vērot, kā mīļotā sieviete masturbē. Un te vibrators var lieti palīdzēt. Tāpat šī rotaļlieta noderēs arī vīrieša erogēno zonu kairināšanai. Interesanti, ka sievietes, kurām ir partneris, mēdz izvēlēties tādu vibratoru, kas līdzinās mīļotā vīrieša dzimumloceklim. Lai vibratoru gribētos lietot, svarīgi, lai tā izskats šķistu patīkams. Vibratori mūsdienās mēdz būt visdažādākajos toņos – gan miesas krāsas, gan zili un zaļi, pat melni un raibi. Agrāk vibratori tika izgatavoti no plastmasas, gumijas vai metāla. Tagad iecienītāki ir mīksti un elastīgi želejveida izstrādājumi no mākslīgās ādas vai silikona. Lielākoties šīs rotaļlietas ir līdzīgas dzimumloceklim, tām var būt pat imitēta priekšādiņa, oliņas, piebriedušas vēnas un kaunuma apmatojums. Bet ir arī tādi vibratori, kas līdzinās banānam, gurķim un pat delfīnam. Reljefa ziņā vibratoru izvēlē ir neiedomājami plašs klāsts, tie ir rievoti, grubuļoti, izveidoti it kā no vairākām bumbiņām, tos klāj spirāles un dažādi vijumi.

Lielākoties šīs rotaļlietas ir līdzīgas dzimumloceklim, tām var būt pat imitēta priekšādiņa, oliņas, piebriedušas vēnas un kaunuma apmatojums. Bet ir arī tādi vibratori, kas līdzinās banānam, gurķim un pat delfīnam.

Ir arī dažādi izmēri. Paši mazākie vibratori ir 7–10 centimetrus gari, ir paredzēti galvenokārt klitora, anālās atveres, krūšu galu un citu erogēno zonu kairināšanai. Iecienīti ir vibratori ar izliektu galu, jo tie piemēroti G punkta kairināšanai. Pēdējā laikā tiek piedāvāti divdaļīgi intīmie palīglīdzekļi ar sānu atzariem klitora un anālās atveres stimulācijai. Dažiem vibratoriem ir piesūcekņi, ar kuriem tos nostiprināt uz taisnas, cietas virsmas, piemēram, uz galda, pie sienas vai skapja. Atsevišķi vibratori paredzēti piesprādzēšanai pie ķermeņa. Tie ieteicami vīriešiem, kuriem ir erekcijas traucējumi, un sievietēm, kuras vēlas apmierināt partneri anāli. Var iegādāties arī dažādas uzmavas, lai palielinātu mākslīgā locekļa apkārtmēru vai mainītu tā reljefu.

Dildo
Tehnoloģiski vienkāršāks vibratora radinieks ir dildo. Kas tas ir? Tas pats vibrators, bet tāds, kuru nedarbina ne baterijas, ne elektrība. Bieži dildo vienkārši tiek iekļauti vibratoru uzskaitījumā. Bet mūsu gadījumā tam patiesībā nav nozīmes. Svarīgi zināt, ka arī šie izstrādājumi ir visdažādākajās krāsās, visdažādākajos izmēros un gatavoti no visdažādākā matriāla. Dildo mēdz būt līdz pat 35 centimetriem garumā un 15 resnumā. Vizuāli ļoti skaisti ir keramiskie dildo. Tos lietojot jāuzmanās, jo to cietā virsma var savainot maigo gļotādu gan makstī, gan anālajā atverē. Ērtības labad ir radītas lateksa biksītes, kurām pievienots dildo. Ir arī piepūšami izstrādājumi un, līdzīgi kā vibratoru klāstā, arī tādi, kas paredzēti G-punkta kairināšanai. Iegādājoties dildo, būtu jāatceras, ka pa ķērienam vajadzētu turēt tūbiņu ar lubrikantu lielākam komfortam.

Vaginālās lodītes galvenokārt paredzētas sievietei spēcīgākas baudas gūšanai seksa laikā. Tās noder arī maksts iekšējai masāžai un maksts muskulatūras attīstīšanai.

Vaginālās lodītes
Mūsdienās pārdošanā pieejamas dažāda izmēra vaginālās lodītes, kuru forma var būt pilnīgi apaļa vai ovāla. Izgatavošanas materiālu ziņā ir liela daudzveidība. Vaginālās lodītes tiek gatavotas no plastmasas, silikona, metāla, arī koka un akmens. Tās var būt gan gludas, gan rievainas un pat ar sariņiem. Vaginālās lodītes galvenokārt paredzētas sievietei spēcīgākas baudas gūšanai seksa laikā. Tās noder arī maksts iekšējai masāžai un maksts muskulatūras attīstīšanai. Pirmajā brīdī var šķist, ka šiem nieciņiem ar vīrieti nav nekāda sakara, bet ir gan! Ja sieviete ikdienā izmanto vaginālās lodītes, nostiprinās ne tikai starpenes muskuļi, bet attīstās arī satvēriena reflekss, kas pastiprinās seksuālās izjūtas kā vīrietim, tā arī pašai sievietei. Tāpat lodītes ir izmantojamas arī seksa laikā – tās mīlēšanās brīdī tiek atstātas makstī, un dzimumloceklim kustoties, lodītes rada pastiprinātu maksts sieniņas kairinājumu, kas sievietei var radīt ievērojami stiprāku baudas sajūtu un ātrāku orgasma sasniegšanu.

Prezervatīvi jeb kondomi
Šķiet, viena no populārākajām seksa palīglietām ir prezervatīvi, kas visbiežāk pilda kontracepcijas funkciju, taču tie var būt arī kā rotaļas sastāvdaļa. Ja ikdienā tiek izmantoti citi kontracepcijas veidi, piemēram, orālā kontracepcija vai spirāle, prezervatīva uzvilkšana var ieviest sen nebijušu rotaļīgumu.  Un nevajag aprobežoties tikai ar klasiskajiem prezervatīviem. Arī šajā sfērā valda liela bagātība. Galvenokārt prezervatīvus izgatavo no kaučuka koka sulas. Ļoti neliels daudzums prezervatīvu tiek ražoti no dabīgās ādas un dabīgām membrānām (zarnas, u.c.), jo tas ir ļoti dārgi, un runājot par kontraceptīvo funkciju, nesniedz pietiekami augstu drošību. Prezervatīvi ir gan gludi, gan dažādu tekstūru. Ir arī tādi, kam augšējā daļa ir nedaudz platāka. Tie mēdz būt ar gredzeniem, spirālveida, ar pumpiņām un bārkstīm. Prezervatīvi parasti jau ir ieziesti ar silikona ziedi, kas ir bez smaržas. Bet ir arī tādi, kas ne tikai smaržo, bet arī garšo pēc zemenēm, piparmētrām, avenēm u.c. Prezervatīvu klāstā ir arī tādi, kas pagarina dzimumaktu, jo lubricējošai smērvielai ir pievienotas speciālas anestezējošas vielas, kas neiedarbojas uz erekciju, bet pagarina periodu līdz ejakulācijas sasniegšanai.

Interesantas un seksuālās dzīves dažādošanai noderīgas rotaļlietas uz speciālās uzmavas. Jāatceras, ka tās nepilda kontracepcijas funkcijas un nepasargā no saslimšanas ar seksuāli transmisīvajām slimībām.

Reklāma
Reklāma

Šos prezervatīvus var izmantot arī anālā seksa laikā, jo smērviela samazina anālās atveres jūtīgumu. Ne vienu vien amizantu brīdi var sagādāt fosforizētie prezervatīvi, jo tie, kā nojaut, spīd tumsā. Izvēloties prezervatīvu, jāizvērtē, kādam nolūkam tas paredzēts. Klasiskajam seksam  pārsvarā izmantojami visi pieejamie prezervatīvi. Orālajam seksam paredzēti prezervatīvi ar garšu un smaržu. Var lietot parastos prezervatīvus, izņemot tos, kuri ieziesti ar spermicīdiem un anestezējošam vielām, jo tas var kairināt un radīt iekaisuma procesus mutes gļotādā. Savukārt anālajam seksam ieteicami īpaši izturīgi prezervatīvi, bet pietiekošā daudzumā lietojot lubrikantus var izmantot arī parastos prezervatīvus. Nav ieteicams lietot prezervatīvus ar tekstatūru, jo tie var radīt anālās atveres traumas.

Uzmavas
Interesantas un seksuālās dzīves dažādošanai noderīgas rotaļlietas uz speciālās uzmavas. Jāatceras, ka tās nepilda kontracepcijas funkcijas un nepasargā no saslimšanas ar seksuāli transmisīvajām slimībām. Toties tie ir nieciņi, kas seksu var padarīt daudzveidīgāku un rotaļīgu. Tie ir daudz biezāki par prezervatīviem un tos iespējams izmantot atkārtoti. Konservatīvākie pāri var izvēlēties tādus, kas ir salīdzinoši neitrāli – vien ar dažādu rievojumu, punktojumu vai bārkstainus. Bet atraktīvākie var izmēģināt nedaudz jautrākus izstrādājumus – tādus, kas izskatās kā pele, delfīns, pat rūķītis un  banāns.

Nevajag domāt, ka pieauguši cilvēki nerotaļājas. Un nevajag domāt, ka sekss ir darbs. Brīnišķīgu rezultātu var panākt, ja šīs abas lietas apvieno. Kas iznāk? Dažādas lomu spēles, kas noved pie vētraina seksa.

Roku dzelži
Nevajag domāt, ka pieauguši cilvēki nerotaļājas. Un nevajag domāt, ka sekss ir darbs. Brīnišķīgu rezultātu var panākt, ja šīs abas lietas apvieno. Kas iznāk? Dažādas lomu spēles, kas noved pie vētraina seksa. Varbūt nedaudz nobružāta izklausās dakteru spēlēšana. Tomēr – vai jūs to maz esat mēģinājuši? Tāpat spēlītes ar pakļaušanu un saslēgšanu roku dzelžos? Nav obligāti jāaprobežojas ar klasiska paskata roku dzelžiem, jo ražotāji ir padomājuši par daudzveidību materiālu izvēlē un dizainā. Izsmalcināti ir roku dzelži ar pērlītēm un savienojuma ķēdi. Koķetīgi ir roku dzelži ar mīkstām plīša pūkām. Tādi būs arī ērtāki par metāla izstrādājumiem. Varbūt tieši jums piemērotāki būs melni mežģīņu roku dzelži ar sarkanu satīna lenti, kas savienoti ar krāšņu ķēdi. Un nevajag baidīties, ka mīļotais vai mīļotā pēkšņi izspēlēs nejauku joku un vairs nelaidīs vaļā. Parasti komplektā ietilpst arī divas atslēdziņas roku dzelžu atdarīšanai, bet tos var atvērt arī ar drošības sviru.

Un vēl…
Nenoliedzami, rakstā minētās lietas ir tikai sākums. Ir arī dažādi lubrikanti, masāžas eļļas, īpaša gultas veļa, seksīgs apģērbs gan sievietēm, gan vīriešiem, atsvari krūtīm un pumpīši vīrišķības uzlabošanai. Ir pat īpašas iekaramas mēbeles mīlēšanās ērtībai, patadziņas un striptīza stieņi. Katram atliek vien izvēlēties sev tīkamākās lietas, kuras izmēģināt kopā ar mīļoto cilvēku. Lai izdodas!