Limončelo - citrona miziņu un degvīna uzlējums

Iecienīto Itālijas suvenīru – limončelo, citronu miziņu uzlējumu – vari pagatavot pats. Būtu tik labi citroni! Dienviditālijā šim nolūkam tiek izmantoti Sorento pussalas citroni (limoni di Sorrento), kam ir īpaši bieza un aromātiska miziņa, taču Latvijas veikalos tādus diezin vai dabūsi, tāpēc izvēlies pēc iespējas lielākus, svaigākus un smaržīgākus. Ņem vien vērā, ka labākam izskatam citrusus parasti apstrādā ar sadzīves ķīmiju, tāpēc – izvēlies bioloģiskos vai pamatīgi nomazgā un noberz ar suku!

Limončelo bauda pēc sātīgas maltītes, ļoti aukstu.

FOTO: Shutterstock.com

Limončelo bauda pēc sātīgas maltītes, ļoti aukstu.

Limončelo ir klasisks didžestīvs, proti, to bauda pēc sātīgas maltītes, ļoti aukstu (lej “nosaldētās” mazās glāzītēs). Šo stipro aromātisko dzērienu izmanto arī kēksos, kūkās, cepumos, kokteiļos.

750 ml pudele

10 minūtes sagatavošanai + 2 nedēļas nogatavināšanai

 

Sastāvdaļas:

8 citroni

700 ml degvīna

220 g cukura

2 citronzāles stiebri

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Norīvē citroniem miziņu, cenšoties izvairīties no rūgtā baltuma. Salauzi citronzāles stiebrus. Visu liec lielā noslēdzamā traukā un pārlej ar degvīnu. 

2. Ieej kastrolī 350 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāri un maisot turpini vārīt 5 minūtes. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno citronmiziņu un degvīna mikslim, samaisi, nosedz ar vāku un liec, lai gatavinās. Maisi un sakrati, cik vien bieži vari.

3. Pēc divām nedēļām limončelo nokās marlē vai blīvā sietiņā. Dzēriens nebūs tik spilgti dzeltenzaļš kā veikala produkts; drīzāk brūngani zeltains. Taču garša ir lieliska! 

 

 

 

Sastāvdaļas