Salāti ar vistu un sarkano mērci

Jebkurus salātus var padarīt sātīgākus ar atbilstošu mērci. Šajā receptē par mērces pamatproduktu kalpo saulē kaltēti tomāti, kas marinēti eļļā. Savukārt šampinjoni būs garšīgāki, ja tos pirms pievienošanas salātiem strauji apcepsi sviestā vai margarīnā. Tie garšas ziņā labi papildina gan ceptu vistu, gan rukolu.

Visāda veida zaļās salātlapas ir ļoti pateicīgs produkts, ko pasniegt brokastīs, pusdienās un vakariņās. Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visāda veida zaļās salātlapas ir ļoti pateicīgs produkts, ko pasniegt brokastīs, pusdienās un vakariņās. Foto: Aigars Hibneris

 4 personām

Gatavošanas laiks – 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

800 g vistas filejas

3 ēdamkarotes margarīna

160 g svaigu šampinjonu

180 g mazo tomātiņu

120 g rukolas

50 g mazu salātlapiņu pēc izvēles

1 svaiga sarkanā čili pāksts

50 g kaltētu tomātu eļļā

1 ēdamkarote pētersīļu lapiņu

2 ēdamkarotes citronu sulas

Reklāma
Reklāma

100 ml dārzeņu buljona

1 ēdamkarote olīveļļas

Svaigi malti melnie pipari

Sāls

 

Gatavošana:

Pagatavo mērci: čili pākstij iztīri sēklas, bet mīkstumu smalki sagriez. Kaltētos tomātus notecini un sagriez mazos gabaliņos. Sablendē kaltētos tomātus, čili, pētersīļus, citronu sulu un buljonu. Pievieno sāli un piparus. Ja vajag, pievieno olīveļļu.

Noskalotu un nosusinātu vistas fileju sagriez plānās šķēlītēs. Šampinjonus notīri un arī sagriez plānās šķēlītēs. Mazākos tomātiņus atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm.

Pannā sakarsē divas ēdamkarotes margarīna, ieliec vistas šķēlītes un maisot apcep zeltaini brūnas. Pārkaisi ar sāli un pipariem. Izņem no pannas un atdzesē.

Pannā sakarsē atlikušo margarīnu un viegli apcep šampinjonus.

Lielā bļodā vai šķīvī samaisi rukolu, salātlapiņas, tomātus, vistas gabaliņus un šampinjonu šķēlītes. Apslaki ar mērci.

 

 Avots: Žurnāls Stella 2012/15

 

Sastāvdaļas