5 gadus vecs puika pieņem dzemdības un glābj jaundzimušā dzīvību

Lielbritānijā kāds 5 gadus vecs zēns pieņēmis savas mātes dzemdības, kad viņa laidusi pasaulē zēna brālīti. Medicīniskais personāls kavējies, dzemdības bija jau sākušās, un puika bija tas, kurš sagaidīja ierodamies brāli, raksta www.kasjauns.lv.

“Mans dēls ir supervaronis,”  lepojas nu jau divu dēlu mamma, “un mazais brālis par savu dzīvību var pateikties tikai Džobijam,” viņa saka. Foto no thedailymail.co.uk

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Mans dēls ir supervaronis,” lepojas nu jau divu dēlu mamma, “un mazais brālis par savu dzīvību var pateikties tikai Džobijam,” viņa saka. Foto no thedailymail.co.uk

28 gadus vecā Kellija bija mājās brīdī, kad notecēja augļūdeņi un strauji sākās dzemdību process. Sieviete cieta stipras sāpes un bija nepieciešama tūlītēja medicīniskā palīdzība. Mājās nebija neviena cita kā tikai viņas dēls – piecgadīgais Džobijs, un Kellija juta tik stipras sāpes, ka tās viņu paralizēja jebkādai pašas darbībai.

Drosmīgais puika nav kritis panikā, bet uzņēmies palīdzēt savai mātei. Viņam, saprotams, nebija nekādu zināšanu medicīnā.

“Kad bērns piedzima, es sapratu, ka tas noticis tikai Džobija ātrās reakcijas dēļ. Es nespēju noticēt, ka kas tāds noticis,” stāsta Kellija.

Taču tad noticis negaidītais – jaundzimušais neelpoja, jo nabassaite bija aptinusies viņam ap kaklu. Māte nebija tādā stāvoklī, lai spētu pārgriezt nabassaiti. “Es sēdēju uz grīdas un gluži vienkārši nespēju pakustēties,” viņa atceras. Taču vecākais dēls ātri sapratis situācijas nopietnību, aizskrējis uz virtuvi pēc naža un, atnācis atpakaļ vien prasījis Kellijai “vai varu griezt?” Māte pamājusi ar galvu, un Džobijs atbrīvoja brālīša elpceļus, pārgriežot aptinušos nabassaiti.

Kellijas vīrs ir 61 gadu vecs. Viņš dzemdību brīdī nebija mājās. Vīrietis britu presei sacīja, ka ātrā palīdzība ieradusies 15 minūtes pēc tam, kad Džobijs jau bija pieņēmis dzemdības un pārcirtis nabassaiti. Kad ārsti uzzināja par notikušo, viņi teica, ka mazulis būtu miris, ja nabassaite viņu žņaugtu vēl nieka pāris minūtes.

“Mans dēls ir supervaronis,”  lepojas nu jau divu dēlu mamma, “un mazais brālis par savu dzīvību var pateikties tikai Džobijam,” viņa saka.

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma