Asā tomātu zupa

Tomāti krāsu terapijā tiek uzskatīti par optimisma un dzīvesprieka augļiem. Kombinācijā ar asumiņu – pipariem, sīpoliem un ķiplokiem – tie lieliski aizgaiņā neomu. 

Spāņi ir auksto zupu cienītāji...Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spāņi ir auksto zupu cienītāji...Foto: Imants Ķīkulis

4 personām

Gatavošana 30 minūtes (ar konservētiem tomātiem – 15 minūtes)

 

Sastāvdaļas:

800 g nogatavojušos tomātu (vai 2 kārbas konservētu tomātu savā sulā)

2 lieli sīpoli

2 lielas ķiploka daiviņas

2 ēdk. sviesta

250 ml dārzeņu buljona

4 ēdk. grapas (vīnogu degvīna)

melnās olīvas

3 sarkanie čili vai mazie zaļie asie pipari

Reklāma
Reklāma

4 ēdk. rīvēta Parmas siera

sāls

grauzdēta maize

Gatavošana: 

1. Tomātus blanšē verdošā, tad noskalo aukstā ūdenī, novelc miziņu, mīkstumu sakapā. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Pāris sīpolu ripiņu un ķiploku šķēlīšu atstāj dekorēšanai, bet pārējo smalki sakapā. Čili pākstīm izņem sēklas un mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.

2. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu pasautē, tad ieber tomātus un čili un turpini sautēt vēl 15 minūtes. Pielej buljonu un sablenderē.

3. Uzvāri zupu, pievieno sāli un grapu, iemaisi olīvas un sieru un atstāj atdzist. Siers zupu padarīs biezāku un staipīgāku. Lej šķīvjos, izrotā ar sīpolu un ķiploku šķēlītēm un rupjām siera skaidiņām. Ja vēlies, pielej vēl kādu karoti grapas. Ēd ar grauzdētu maizi.

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6

 

Sastāvdaļas