Kā pagatavot veselīgu brokastu musli - recepte

Muslis ir klasisks brokastu ēdiens. Tā pagatavošana neprasa daudz laika, turklāt ēdiens ir barojošs un ogļhidrātiem bagāts.

Muslis ilgi nodrošina sāta sajūtu

FOTO: Shutterstock.com

Muslis ilgi nodrošina sāta sajūtu

 

Bulgura kvieši ir termiski ar ūdeni apstrādāti, izkaltēti, no klijām attīrīti kviešu putraimi.

 

Sastāvdaļas:

100 g auzu pārslu

30 g saulespuķu sēklu

10 g linsēklu

30 g mandeļu (vai citu riekstu)

30 g žāvētu dzērveņu (žāvētu rozīņu, plūmju, aprikožu)

50 g bulgura kviešu

2 ēd.k. brūnā niedru cukura

Reklāma
Reklāma

2 ēd.k. medus

2 ēd.k. ūdens

 

Gatavošana:

1. Bulgura kviešus ber katliņā, pārlej ar ūdeni, vāra aptuveni pusstundu, līdz graudiņi kļūst mīkstāki, bet ne pavisam mīksti. Lieko šķidrumu nolej un ļauj, lai kvieši atdziest. Izvārītiem bulgura kviešiem jābūt uz pusi lielākiem nekā vārītiem.

2. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz kura uzber auzu pārslas, saulespuķu sēklas, linsēklas, mandeles un vārītos bulgura kviešu graudiņus. Pa virsu uzlej medu un uzkaisa cukuru. Vislabāk ņemt brūno cukuru, jo tas nav tik salds un ražošanas procesā ir mazāk apstrādāts.

3. Muslim uzlej aptuveni divas ēdamkarotes ūdens, kas pamazām iztvaikojot neļaus muslim piedegt.

4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150 – 160 grādiem un liek sēklas un graudiņus krāsnī cepties. Musli cep aptuveni 10 – 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ja mājās nav cepeškrāsns, musļa maisījumu var apcept arī parastā pannā.

5. Kad muslis apcepies, tajā iemaisa žāvētas dzērvenes vai citus žāvētos augļus. Muslim var pievienot arī nelielus šokolādes gabaliņus, bet jārēķinās, ka tie tikai sagādās kādu lieku kaloriju. 

 

 Recepte: Dienas Ēdieni