Kristības un dzimšanas diena. Idejas ballītēm!

"Pastāstīšu, kā mēs svinējām manu dēlu kristības, kā arī vecākā dēla dzimšanas dienu – vispirms svinīgā ceremonija, pēc kuras sekoja atraktīva ballīte ar spēlēm un stafetēm!" pieredzē dalās Edīte Ogorodnikova, konkursa "Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku" dalībniece.


FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Gatavošanās šim pasākumam sākās savlaicīgi – kolīdz tika nolikts svētku datums. Šoreiz gan nestāstīšu, kā gatavojāmies, bet gan par svinēšanu.

No rīta sagaidījām krustvecākus ar svētku apģērbu un citiem kristību aksesuāriem.  Tad devāmies uz baznīcu, lai saņemtu Kristību sakramentu. Ai, cik sakaisti un svinīgi mani mazie izskatījās baznīcā! Viss likās tik patiesi skaisti un tā gaisotne, kas valdīja...  Bija mazliet tāda sajūta, ka laiks apstājies un eņģeļi mūs no augšas vēro... 

 

Pēc baznīcas mēs braucām pie Omes, kur krustvecāki kopā ar mazajiem tuvāko ģimenes locekļu un viesu uzraudzībā pirmo reizi savā dzīvē stādīja savus kokus.

Kad koki bija iestādīti, svinīgā gājienā  braucām uz Līgo parku, Ulbrokā. Līgo parkā pēc Latvijas senām tradīcijām šūpojāmies šūpolēs, uz kurām uzklājām baltu paladziņu, tētis uzlika akmeni un naudu, lai piemānītu skauģus un novērstu ļaunumu no bērna, tad mamma uzlika ziedus un maizes gabaliņu, lai mājās būtu saticība un mīlestība.

Kad visi izšūpojās, mums pēc tradīcijām bija ātrais mielasts. Visi kopā apstājas aplī, cieši viens pie otra, un tad krustvecāki cienāja viesus ar vecāku sarūpēto balto ēdienu – sieru, pienu un baltmaizi, lai bērniem būtu laba un gaiša nākotne. Lai mazajiem augtu cieši un līdzeni zobi, jācenšas paēst ātri, lai bērni būtu čakli. Ēdot nerunā, lai bērni neizaugtu pļāpīgi. 

Visbeidzot devāmies pie Omes uz dārzu, lai turpinātu viesības nu jau mazliet ne tik svinīgā un mazliet brīvākā atmosfērā. 

Jāpiemin gan, tā kā vecākajam dēlam nākamajā dienā bija gaidāma dzimšanas dienā, tad mēs izlēmām svētkus – kristības un dzimšanas dienas ballīti - apvienot.

Dārzā svinības sākās ar mazo apdāvināšanu. Vispirms mazie saņēma kristību dāvanas, pēc tam lielākais dēls saņēma arī dzimšanas dienas dāvanas. Pēc lielās bērnu apdāvināšanas notika vecvecāku godināšana. Notika arī krustvecāku godināšana. Krustvecāki saņēma “krustvecāku misijas rokasgrāmatu” ar īsiem un detalizētiem norādījumiem turpmākai dzīvei.

 

Gan lieliem, gan maziem par prieku tika spēlētas dažādas spēles un rotaļas, kurās iesaistījās kā mazie, tā lielie bērni un, protams, neatpalika arī pieaugušie. Ja godīgi, sen nebija redzēts, kā pieaugušie ar tādu azartu spēlē mazo bērnu spēlītes!

 

Reklāma
Reklāma

Dažas no spēlēm:

Kurš ilgāk noturēs karoti uz deguna?

 

Lēkšana maisos!

 

Ābolu zvejošana ar karoti – uz laiku.

 

Stafetes.

Protams, bija arī balviņas par piedalīšanos.

 

Bija patiesi jauki un mīļi – patika gan man, gan viesiem:)

 

 

Iesūtījusi Edīte Ogorodnikova, konkursa "Kas manam bērnam izraisa lielāko prieku" dalībniece

Piedalies arī Tu un laimē dāvanu karti Ls 50 vērtībā no Paade Mode!