Diskusija — Kālab latvietim dzimt?

Ir tūkstotis un vēl vairāk iemeslu, kāpēc neradīt bērniņu, atlikt to uz “labākiem laikiem”, palikt pie viena vienīgā bērniņa un neplānot nākošos... Un tikai pavisam nedaudz iemeslu — kāpēc dzimt? Vai, vēl precīzāk — KĀLAB LATVIETIM DZIMT?

Foto iesūtījusi Rūta Krogzeme, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Rūta Krogzeme, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma.

Rīgas Latviešu biedrība (RLB), aicinot sabiedrību aktualizēt vissvarīgākās vērtības, uzsāk pasākumu ciklu, kura pirmais notikums ir diskusija KĀLAB LATVIETIM DZIMT?. Diskusija notiks Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 2009. gada 1. jūnijā plkst. 17.00, RLB Līgo zālē.

Diskusiju uzsāks Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Pēteris Zvidriņš ar ziņojumu Dzimstība — galvenā demogrāfiskā problēma. Būdams zinātnieks, kurš ilggadīgi pētījis mūsu nācijas vārīgāko punktu — latviešu dzimstību, Pēteris Zvidriņš saka: „Vai latvieši izmirst? Jā! Vai latvieši izmirs? Nē! Visticamāk...”

 

Vai latvieši izmirst? Jā! Vai latvieši izmirs? Nē! Visticamāk...


Otrs runātājs būs Latvijas Dzimstības veicināšanas fonda vadītājs, ārsts Voldemārs Lejiņš, skarot ļoti emocionālu tēmu Skats uz pasauli vēl nedzimuša latvieša acīm. Dr. Voldemārs Lejiņš ir viens no pirmajiem, kurš Latvijā sāka mākslīgo apaugļošanu, tāpēc viņš ar savu lielo pieredzi ne tikai medicīniskajā, bet arī psiholoģiskajā jomā uzdod jautājumus: „Ko domā un jūt vēl nedzimis bērns? Vai viņš var pieņemt lēmumu nedzimt?”.

Diskusiju turpinās bērnu ārsts Valērijs Valdmanis, medicīnas doktore Silvija Umbraško, bioloģiskās saimniecības vadītāja Irēna Danga, mājdzemdību speciāliste, biedrības Ģimenes šūpulis vadītāja Rudīte Brūvere, ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv radošā direktore Inga Akmentiņa–Smildziņa, ģimenes ārsts un pediatrs Gundars Kuklis, Āgenskalna baptistu draudzes mācītājs Edgars Mažis, Smārdes pamatskolas direktore Gunta Lāce, režisors un pedagogs Ingmārs Čaklais un citi. Diskusijas veidotāji laipni aicina piedalīties visus interesentus, kam ir idejas, kas jādara, lai latvieši dzimtu vairāk, veselīgāki un augtu gudrāki!

Aicinām uz pasākumu visus interesentus, kuri tiks gaidīti arī kopā ar bērniem, jo viņiem tiks organizētas interesantas nodarbības
, kurās bērniem būs iespēja zīmēt, krāsot un veidot. Tās vadīs māksliniece Alda Pakalne un RLB Folkloras komisijas vadītāja Margita Poriete.

Reklāma
Reklāma

Par šo tematu, lūdzam, piedalīties mammam.lv/tetiem.lv foruma diskusijā Vai krīzes laikā būtu gatavi mazulim?


Uzziņas pa RLB informatīvo tālruni: 67358548, e-adrese: zinta.rlb@apollo.lv


Informāciju sagatavoja: Zinta Gugane, RLB reklāmas un informācijas koordinatore