Laiks mainīt durvis?

Tuvojoties atvaļinājuma laikam un tam, ka daudz laika pavadām ārpus mājas, vajadzētu parūpēties par mājokļa drošību. Un vienkāršākis, ar ko vajadzētu sākt, ir labas metāla durvis un slēdzenes.

Durvīm būtu jābūt tādām, kas pasargātu gan no pieredzējuša kramplauža, gan no vandāļa, kurš Jūsu durvis varētu sadomāt saspārdīt, sasist vai kā citādi fiziski sabojāt. Foto no www.baltijasdurvis.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Durvīm būtu jābūt tādām, kas pasargātu gan no pieredzējuša kramplauža, gan no vandāļa, kurš Jūsu durvis varētu sadomāt saspārdīt, sasist vai kā citādi fiziski sabojāt. Foto no www.baltijasdurvis.lv arhīva.

Durvīm būtu jābūt tādām, kas pasargātu gan no pieredzējuša kramplauža, gan no vandāļa, kurš Jūsu durvis varētu sadomāt saspārdīt, sasist vai kā citādi fiziski sabojāt.

Jāsaka, ka slēdzenes, kas pasargātu no pavisam īsta kramplauža, vēl nav izgudrotas. Zinātāji saka, ka jebkuras durvis var atvērt dažās minūtēs. Bet ražotāji nesnauž un arī cenšas pilnveidot un radīt arvien labākas un, teiksim, "viltīgākas" slēdzenes. Laba slēdzene tomēr nelūst tik viegli, to nevar vienkārši pārlauzt, izskrūvēt vai atvērt pilnīgs neprofesionālis. Diemžēl, lielāka daļa nelūgto ciemiņu ir tādi, kas iekāro visu, ko var atrast Jūsu mājā, lai varētu nolaupītās mantas pārdot un iegādāties grādīgo dziru vai nākamo devu. Tāpēc jeb kurš šķērslis slēdzenes atvēršanā var aizkavēt laiku, radīt stresu, troksni un izjaukt nelietīgo plānu.


Durvju ražotāji iesaka vidējas cenu kategorijas slēdzenes, kas ir gan drošas, gan labas un nav pārāk dārgas, cena ap 35 līdz 45 Ls, jo arī šajā nozarē ir zīmoli, kas liek maksāt par vārdu. Tomēr kvalitatīvas standarta durvis maksā no 175 līdz 245 Ls. Viena no Latvijā pieprasītākajām ir itāļu ražojuma slēdzene "Secureme". Parasti durvīm liek 2 slēdzenes - lielo atslēgu augšā, mazāko - apakšā. Pēc vajadzības durvis var nokomplektēt ar actiņu un no iekšpuses aizbīdāmo slēdzeni. Kā arī slēdzenēm liek speciālu pretuzlaušanas plāksni - bruņu, lai atslēgu nevarētu izurbt.

Ja mājas vai dzīvokļa durvis ir ārdurvis, tad jāparūpējas, lai tās nebojātu arī apkārtējā vide - lietus, sniegs.

Lai durvis nevarētu fiziski sabojāt, ieteicamais metāla biezums – 1,5 mm un vērtnes biezums vismaz 52 mm.

 

Lai Jūs nemulsina, ka durvis ir ar dažādām skaistām koka faktūrām. Tās visas ir metāla durvis, bet ārējo izskatu varat izvēlēties pēc savas patikas – tumšākas vai gaišākas, ar izteiktāku vai mazāk izteiktu faktūru, piemēram zelta ozols, dižskabārdis, venge, rieksts. Kā Arī durvis var izgatavot senlaicīgā vintage stilā ar stiklu vai vitrāžu. Tā izturīgas metāla durvis var padarīt skaistas un izsmalcinātas.


Ja mājas vai dzīvokļa durvis ir ārdurvis, tad jāparūpējas, lai tās nebojātu arī apkārtējā vide - lietus, sniegs. Tāpēc durvīm jābūt krāsotām ar pulverkrāsu. Tā ir izturīga, efektīva krāsa uz metāla, žoga vai uz jebkurām citām konstrukcijām, lai netiktu izmantoti toksiski šķīdinātāji, kā arī pulverkrāsa ir triecienizturīga un nodrošina aizsardzību pret koroziju. Caurules un radiatori pulvera krāsojumu iztur diapazonā no – 60 līdz + 150°С. Izsakoties īsāk, to lieto, krāsojot dažādas detaļas, kas ilgstoši atrodas ārā, kā, piemēram, tiltu margas. Ar pulverkrāsu ieteicams krāsot arī dārza mēbeles, vārtiņus, žogu un arī durvis.

Reklāma
Reklāma

SKATIES GALERIJU UN IEDVESMOJIES!


Varat krāsot palodzes vai metāla žogus krāsā, kādā vien vēlaties no RAL kataloga. Plašais krāsu piedāvājums un faktūra ļauj apmierināt gaumi un vajadzības visiem interesentiem. Izmantojot pulverkrāsošanas metodi, var iegūt virsmu ar dažādu pakāpju spīdumu vai reljefa faktūru, kā arī dabīgā akmens vai koka imitāciju. Tādejādi, jūsu vārti un nožogotais balkons ne tikai izturēs ekstremālas temperatūras un ārējo vidi, bet arī saglabās sākotnējo izskatu. Protams, alumīnija režģi, kalta žogu vai jebkuru citu metāla konstrukciju var krāsot pēc savas izvēles, bet šajā gadījumā ir grūti galvot par tā izturību kvalitāti. Ieskaties: http://pulver-krasosana.lv/

__________________________________________________________________________
Raksts tapis saarbībā ar www.baltijasdurvis.lv

Standarta metāla durvis mājām un dzīvokļiem.
Visa veida metāla durvis tiek izgatavotas ar augstvērtīgu iekārtu ASV.
Metālplasta pārklājums atšķirībā no krāsojuma vai līmplēves garantē durvīm virsmas noturību pret laikapstākļu ietekmi vismaz 20 gadu garumā. Presētās vates vai putu siltumizolācija, pastiprinošās eņģes. Durvis ir piemērotas privātmājām, ziemā neaizsalst.